Mai mulți membri ai CA al TVR au trimis lui Traian Băsescu și lui Victor Ponta o scrisoare deschisă, în care cer demiterea președintelui Alexandru Lăzescu și verificarea ilegalităților acestuia. Până la rezolvarea crizei din televiziunea publică se discută despre închiderea TVR Info sau a TVR 3, despre disponibilizări masive sau despre reducerea drastică a salariilor.
Între criza TVR și sfidarea ungurească de la Odorhei există o legătură. În esență, este vorba de modul în care sunt reprezentate interesele românești de către instituțiile puse să le apere.
Ungaria a făcut un gest inamical, ba chiar dușmănos față de România, organizând la Odorhei o manifestare ce lezează sentimentele a milioane de români, care nu au uitat de Ip și Trăsnea. De asemenea, a intervenit în jocul politic din țara noastră, sponsorizând campania electorală a unui partid etnic maghiar, respectiv UCM.
SIE și MAE nu au făcut nimic pentru a preveni situația, deși ungurii pregăteau lovitura încă din toamna anului trecut. Mai mult, un ministru al regimului Băsescu-Boc-Ungureanu a acordat sprijin operațiunii. Evident, interesul PDL și al lui MRU personal era să păstreze Puterea, cu sprijinul UDMR, pe de o parte, dar și să ajute UCM, ca aliați ai lui Victor Orban în Partidul Popular European.
În urmă cu câțiva ani, TVR-ului i se ia licența din Moldova, pentru a fi dată unui post privat rusofon. Patronul se află astăzi în plin parteneriat cu TVR, grație procesului de ”externalizare” a emisiunilor, către furnizori privați. Zeci de filme americane, plătite deja, nu au spațiu de difuzare, pentru că trebuie transmise producțiile ”externalizate”. Problema nu e dacă închidem TVR 2, TVR 3 sau TVR Info, ci de ce se aruncă bani pe producții dubioase, când avem filme cu care să mai deschizi un canal de televiziune, cumpărate degeaba. Cât despre asocierea cu moldovenii...
Când discutăm de fostul șef al SIE, ajuns pentru două luni administratorul întregului PIB al țării, discutăm și de OMV. Fiindcă soția sa a primit un salariu de 90.000 de euro pe an de la firma cu cel mai mare impact strategic în România. Pentru activități desfășurate în timpul său liber, funcția de bază fiind cea de medic de spital.
Dacă toate astea sunt în regulă și se practică în alte țări europene, atunci nu putem spune decât că reformele lui Traian Băsescu, cel care i-a numit și pe Ungureanu și pe Lăzescu, au reușit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News