Avizul de mediu pentru exploatarea cu cianuri de la Roșia Montană va fi dat în câteva săptămâni, după care se va liniști și cazul ”Cuscra lui Borbely”. Ministerul Culturii, condus de Kelemen Hunor, și-a anunțat intenția de a permite descărcarea de sarcini arheologice, după ce ”s-au luat măsuri pentru conservarea a 80 la sută din situri”. Ultimele aprobări erau așteptate de la ministrul Laszlo Borbely. În acest sens, controlul efectuat de ANI și cercetările DNA sunt cea mai bună pârghie de presiune. De aceea, mass media a primit informații, de la procurori, despre renovare și prezumtivul trafic de influență, făcut de un consilier (?!) al ministrului, care s-a ales cu reparații în valoare de 20.000 de euro la apartamentul cuscrei, pe care îl inspecta ca și cum ar fi fost al său.
Tot ce am scris mai sus reprezintă un scenariu. Îl susțin, într-un fel, Kelemen Hunor, dar și alți lideri UDMR, care au respins , aprioric, orice suspiciune legată de ministrul maghiar. Înseamnă că acțiunea DNA are alte motivații, eventual o comandă politică. Care ar fi interesul celor care dau aceste comenzi? Disputa regionalizării sau a Legii Minorităților nu merită efortul. Oricum, ungurii nu pleacă de le guvernare, iar principalii interesați să nu se mai agite apele cu desființarea județelor sunt pedeleii, grav afectați la capitolul popularitate. PDL, se știe, susține proiectul Roșia Montană, iar UDMR se opune. Până acum...
Care este legătura dintre vila lui Videanu și apartamentul cuscrei lui Borbely? Traian Băsescu. În timp ce făcea o baie de mulțime, prin satele afectate de inundații în 2010, președintele a fost apostrofat de un sătean pe teme vilei opulente ridicate de ministrul Economiei. ”Cu apa la gură și tot facem politică”, a replicat șeful statului. Exact așa răspund și liderii UDMR, când li se cer explicații privind un ministru al formațiunii: totul este politică!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News