Lege controversată: Liber la înarmarea demnitarilor și magistraților. Bogdan Chirieac: Este o prostie uriașă! Avem deja o segregare toxică în cetățeni normali și "speciali"

foto: Freepik
foto: Freepik

Un proiect de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor a trecut tacit de Senat.

Demnitarii, magistraţii, diplomaţii, militarii şi poliţiştii vor putea deține un număr nelimitat de arme pentru autoapărare, conform unui proiect de lege adoptat tacit de Senat. De asemenea, pot deține arme și inculpații pentru diverse infracțiuni cu intenție, precum proxenetism, șantaj, trafic de persoane, cu excepția celor care au săvârșit fapte cu violență sau privind regimul armelor și munițiilor, semnalează APADOR-CH, care cere retragerea proiectului de lege. În actuala lege, portul de armă le este interzis tuturor inculpaților, indiferent de infracțiunea de care sunt acuzați.

Proiectul de lege prin care persoanele autorizate vor putea deține un număr nelimitat de arme de pază și apărare se află în dezbaterea Camerei Deputaților. În prezent, acest număr este limitat la două arme de persoană.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, în direct la România TV:

"Este o prostie uriașă și este pe măsura segregării care și-a făcut loc în societatea românească, segregarea între cetățeni. În momentul în care niște angajați ai statului au pensii speciale, din acel moment s-au separat cetățenii în cetățeni normali și cetățeni speciali. În această zonă a specialilor sunt foarte multe privilegii pe motiv că munca lor este mai importantă decât orice. Sunt pretexte câte vreți!

Propunerea înarmării parlamentarilor și magistraților este fix în această idee. Există deja o segregare toxică în societatea românească. Nimeni nu e mai presus de lege în afara unor categorii sociale. Ceilalți suntem toți sub lege, ca să spunem așa" a spus Chirieac.

APADOR-CH a transmis că nu este oportună relaxarea regimului armelor, în contextul agresivităţii crescute din societate, și a transmis Camerei Deputaților solicitarea de a renunța cu totul la proiect sau măcar la două dintre prevederile periculoase din el, pe care le găsește complet nejustificate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel