Lege mult așteptată de pensionari a fost promulgată de Klaus Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea prin care se majorează plafonul până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2.000 de lei la 3.000 de lei.

Citește și - Klaus Iohannis a promulgat Legea privind donarea către Ucraina a unui sistem de rachete sol-aer Patriot

Legea pentru modificarea alin. (1) al art. 100 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi stabilirea unor măsuri fiscale a fost adoptată decizional de Camera Deputaţilor în 3 septembrie. "Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei", prevede actul normativ.

De când se aplică prevederile

Totodată, prin derogare, aceste prevederi intră în vigoare la data de 1 octombrie 2024. Și se aplică începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2024.

"Începând cu veniturile din pensii aferente lunii octombrie 2024, plafonul lunar neimpozabil prevăzut la art. 101 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, este în sumă de 3.000 lei", mai prevede legea, scrie Agerpres.

Citește și - Legea referitoare la modificarea OUG privind datoria publică - promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 101/2024 pentru modificarea şi completarea OUG 64/2007 privind datoria publică, care reglementează identificarea şi diversificarea instrumentelor de finanţare a achiziţiei de tehnică militară şi echipamente militare. Actul normativ a fost adoptat de Camera Deputaţilor pe data de 3 septembrie.

Printre altele, Legea urmăreşte asigurarea nevoilor urgente de capabilităţi militare prin identificarea şi diversificarea instrumentelor de finanţare a achiziţiei de tehnică militară şi echipamente militare, se arată în expunerea de motive.

Actul normativ introduce modificări la ordonanţa de urgenţă cu privire la datoria publică pentru ca Guvernul să poată semna acordul de finanţare cu Guvernul Statelor Unite ale Ameriicii pentru a accesa fonduri în cadrul Foreign Military Financing (Finanţare Militară Externă), cu impact asupra costurilor contractelor de achiziţie deja încheiate de Ministerul Apărării Naţionale, mai notează sursa citată. Legea mai cuprinde prevederi cu privire la finanțarea de pe piaţa internă prin titluri de stat dedicate populaţiei distribuite prin Compania Naţională Poşta Română (CNPR). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel