Lege pentru criptomonede în România? "În loc să ajute economia României, pompează bani în alte state"

Fotografie creată de Alesia Kozik, de la Pexels
Fotografie creată de Alesia Kozik, de la Pexels

Un deputat PNL vrea să propună o lege prin care criptomonedele din România să fie reglementate. 

Este vorba despre deputatul Sebastian Burduja, care a participat la o întâlnire la care a fost invitat și fondatorul Fundației Bitcoin, Brock Pierce.

Vineri, la București s-au adunat mai mulți lideri din industria criptomonedelor împreună cu reprezentanți ai Autorității de Digitalizare a României, care au discutat despre avantajele reglementării. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost și el invitat, însă nu a participat.

„Deci în loc să aducă aici acești bani în România și să-i investească aici, să-i pompeze în economia românească, vor ajuta economiile altor state. Lucru care se întâmplă și în prezent”, a declarat deputatul Sebastian Burduja, citat de Mediafax.

"Tehnologia şi inovaţia, răspunsul pentru cele mai multe probleme"

Printre cei prezenți la eveniment s-a aflat și Brock Pierce, creatorul fundației Bitcoin și fondatorul Mastercoin. Pierce are o avere estimată la 1 miliard de dolari

„Totuși asta e mai mare decât Bitcoin, este vorba de a îmbrățișa viitorul. Tehnologia și inovația sunt răspunsul pentru cele mai multe probleme din lume. Noul primar al orașului New York, Eric Adams a zis că vrea să facă din oraș capitala mondială a lumii pentru Bitcoin. Uitați-vă la Dubai, uitați-vă la Singapore, tot ce trebuie să faci acum este să îmbrățișezi viitorul”, a explicat Brock Pierce.

Surpriza vine din Statele Unite ale Americii. Numărul americanilor care dețin criptomonede este mai mare decât al celor care au conturi de economii. Ca urmare, FBI va înființa o unitate specială care va analiza sistemele blockchain și activele vituale. Și Departamentul de Justiție al SUA a numit un procuror pentru această activitate.

Faci închisoare dacă nu declari veniturile din criptomonede la ANAF?

"În cazul în care contribuabilul care a obținut venituri din tranzacționarea de criptomonede, iar valoarea unei tranzacții este de peste 200 lei, iar contribuabilul a declarat venitul, însă nu a achitat impozitul, se vor calcula penalizări de întârziere la suma datorată, iar mai apoi se va declanșa procedura de executare silită.

În cazul în care contribuabilul nu declară deloc venitul realizat din tranzacționarea de criptomonede (acesta se declară prin completarea și depunerea declarației unice), pot fi întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de evaziune fiscală, infracțiune ce se pedepsește cu închisoarea, sau cu amendă, în anumite condiții, în orice caz cu recuperarea prejudiciului creat.", a declarat Oana Savin, avocat. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel