Sociologul Marian Preda a avut o reacție tranșantă după ce propunerea legislativă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptată, în ședința de marți a plenului Senatului.
"Cred că în curând în România se va face cercetare, educație, artă în ilegalitate!!! Dacă tot le dați salarii de mizerie, măcar interziceți-le, "neicusorilor", ca să știe oamenii că trebuie să plece!
Senatul a votat proiectul legii salarizării psd-iste (a fost și una pdl-istă, a lui Boc, dar nu s-a aplicat niciodată). Deciziile esențiale țin de mărirea salariilor și pensiilor proprii, ale celor care au făcut și votat legea, ale clasei politice și susținătorilor ei: ale primarilor, diverselor tipuri de funcționari înalți; pensiile speciale, inclusiv cele ale parlamentarilor, se deblochează ca să poată fi mărite ca urmare a creșterii salariului mediu, deci și a punctului de pensie! Cercetătorii din universități, artiștii, cei din educație (cu câteva excepții) rămân "dușmanii de clasă" ai psd-ului, pot să plece din țară, de ei nu are nimeni nevoie! "Trăiască" dictatura mediocrității politico-administrative!!!", a scris Marian Preda pe Facebook.
[citeste si]
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că legea salarizării are ca obiectiv corectarea disfuncționalităților din sistem, prin aplicarea principiului "la muncă egală, salarii egale".
Proiectul de lege privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a ajuns marți la Camera Deputaților, termenul pentru depunerea raportului Comisiei pentru muncă fiind stabilit de Biroul Permanent pentru 6 iunie.
Proiectul a fost repartizat pentru dezbaterea pe fond la Comisia pentru muncă și protecție socială iar pentru avize, la Comisiile de buget, finanțe și bănci și juridică.
"Termenul pentru depunerea amendamentelor este 29 mai iar termenul pentru depunerea raportului este 6 iunie", a precizat, la finalul ședinței Biroului Permanent, Ioana Bran, secretar al Camerei.
Propunerea legislativă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptată, cu amendamente, în ședința de marți a plenului Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată. În favoarea propunerii legislative, inițiată de 205 parlamentari PSD și ALDE, au votat 85 de senatori, 12 s-au abținut și 10 au fost împotrivă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News