Remus Borza, deputat independent, atrage atenția asupra legii salarizării și efectele revoluției fiscale, subliniind că ”e multă ipocrizie”.
”Scandalul zilei sau scandalul săptămânii este reprezentat de efectele legii salarizării unitare și efectele revoluției fiscale. E multă demagogie, e mult populism, e multă impostură și ipocrizie. Fundamentele care au stat la baza legii salarizării unitare au fost juste, din punct de vedere social, și corecte. Au mers pe acest principiu: studii egale, pregătire egală, pe același post, la aceeași vechime sau experiență, retribuire sau salarizare egală. Erau foarte multe discrepanțe, disparități, pe care legea a încercat să le corecteze. Un alt principiu: a ierarhizat funcțiile din vârful piramidei, funcțiile de demnitate publică, funcțiile de conducere și funcțiile de execuție. Erau mulți șefi de servicii, nu mai vorbesc directori, care aveau salarii de trei ori mai mare decât un ministru. Vi se pare corect?” întreabă deputatul independent.
Diferențe uriașe de salarii
”Vă dau un exemplu pe care-l am la îndemână. Sunt foarte vocali cei din MAI, prin portavocea liderilor de sindicat. Ideea este că un comisar-șef de poliție are 6.300 de lei, un colonel de armată are 3.100 de lei. Oare e just? E corect? Un colonel de armată, în primul rând, e un ofițer de carieră, care are 20-25 de ani vechime ca să ajungă colonel, care în fiecare zi e pe câmpul de instrucție, în noroi, la -30 de grade, în ploaie, pe arșiță de 50 de grade, cu pușca la umăr, sau pe teatrele de operațiuni, pe câmpul de muncă. Comisarul-șef de poliție stă cum stăm noi la o cafea, la o bârfă, la birou. Are de două ori salariul mai mare. Mulți dintre ei au fost luați de pe stradă, din civilie, și făcuți, la apelul de seară, ofițer și promovați din șase în șase luni sau din an în an de la subinspectori la comisar-șef. Am avut chestori la 30 de ani care la 31 de ani s-au pensionat, cu salarii de 20.000 de lei. Aceste anomalii trebuiau atenuate. De aia unii pierd.” a precizat Remus Borza, care a amintit că Lia Olguța Vasilescu a prezentat de anul trecut situația.
”Jaf la drumul mare”
”Să nu uite brava Poliție Română că au 600.000 de dosare cu autori necunoscuți. Nu 60, nu 600, 600.000.” a subliniat deputatul independent. Remus Borza a atras atenția: ”Trebuie să lase mentalitatea de a sta chitiți la drumul mare, e un jaf la drumul mare, pe banii contribuabilului, de a ne vâna. De vină suntem noi, în Parlament, pentru că am venit cu un nivel al amenzilor pe contravențiilor de circulație de-ți stă mintea-n loc, de ordinul miilor de lei, pentru persoane juridice zeci de mii de lei. E noaptea minții, absolut aberant! Și ei să mai aibă și un stimulent din ce te amendează pe tine”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu