Legea 2 Mai i se aplică și lui Vlad Pascu? Alina Gorghiu anunță toleranță zero pentru traficanții de droguri și cei care provoacă accidente mortale

Ministrul Justiției Alina Gorghiu a vorbit despre combaterea traficului de droguri și a reiterat toleranță zero pentru traficanți după tragedia de la 2 Mai.

În cadrul unui interviu acordat Prima TV, Alina Gorghiu a amintit inclusiv despre Legea 2 Mai, promulgată după tragedia de proporții cauzată de Vald Pascu, care a spulberat mai mulți tineri aflându-se drogat la volanul mașinii sale.

Amintim că Legea 2 Mai, promulgată deja, prevede ca traficanții de droguri să nu mai poată fi condamnați cu suspendare.

„Registrul Traficanţilor va fi operaţional la 1 ianuarie 2025, Poliţia Română lucrează la acest lucru, dar va fi un mijloc de prevenţie. L-ai găsit pe Popescu care a ieşit din puşcărie şi a traficat droguri la Cluj, la poarta Festivalului Untold, păi îl verifici să vezi de ce, cum, ce are în maşină, pe unde a umblat? Ai posibilitatea să îi monitorizezi pe oamenii ăştia. Mai e Legea 2 Mai”, a precizat ministrul Justiției. 

Întrebată dacă Legea i se aplică și lui Vlad Pascu, aceasta a precizat: 

„Da, am iniţiat-o fix după cazul de la 2 Mai, i se aplică şi lui Vlad Pascu, se aplică şi altora”.

Totodată, cei care provoacă sub influența stupefiantelor accidente rutiere cu victime nu mai pot scăpa de condamnarea cu executare.

„Da, oamenii ăştia trebuie să stea în puşcărie. Cei care trafichează droguri de mare risc trebuie să stea obligatoriu în puşcărie. Nu mai pot să-şi ia pedeapsă cu suspendare ca până acum. Şi vorbim de cocaină, fentanil, oxicodonă şi aşa mai departe. Noi vorbim despre pedepse, dar sunt atâtea, atâtea suflete tinere consumatoare de droguri care trebuie privite ca bolnavi, ca oameni care au nevoie de servicii de sănătate, şi atunci am iniţiat această lege, împreună cu liberalii din Parlament, referitoare la cele opt centre prin care să poţi trata dependenţa. Oameni buni, în România nu avem servicii corespunzătoare pentru a putea trata, nici dependenţa de droguri, nici dependenţa de jocuri de noroc, alcool şi aşa mai departe”, a conchis Alina Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel