Mihaela Bilic a explicat ce înseamnă „Legea 80/20” în nutriție.
„Perfecționismul nu e bun în niciun aspect al vieții noastre, el presupune o rigiditate combinată cu idealism, înseamnă o dorință iluzorie de a le face pe toate foarte bine, perfect chiar. În nutriție, perfecționismul aduce după sine diete stricte, reguli absurde, dictatură privitor la alegerile alimentare. Se ignoră cu totul starea de bine, nevoile corpului și plăcerea. Nu e de mirare că mai devreme sau mai târziu cedăm psihic, ceea ce nu ne împiedică să fim supărați pe noi pentru că nu am reușit să fim perfecți", a transmis, sâmbătă, nutriționistul Mihaela Bilic, adăugând ulterior: „Legea 80/20 propune un obiectiv mult mai realist, bazat pe un compromis între voință și putință: în 80% din timp putem respecta o alimentație perfectă, iar în 20% din timp ne putem relaxa, ne putem face de cap. Raportat la o săptămână de 7 zile, asta înseamnă să fim "cuminți" timp de minimum 5 zile și să ne facem mofturile, plăcerile în weekend. Atenție n-am zis s-o facem lată."
„În weekend se presupune că avem un program mai relaxat, te poți trezi mai târziu și atunci și programul de masă diferă și la numărul de mese, dar mai ales la conținut. Alegeți-vă o zi pe săptămână în care să uitați de diete, număr de calorii și reguli de nutriție. Avem nevoie de această libertate, este esențială pentru echilibrul nostru psihic", a adăugat nutriționistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu