Legea câinilor fără stăpân, retrimisă la Comisia de administraţie a Camerei

caini
caini

Proiectul de lege privind gestionarea câinilor fără stăpân a fost, marţi, retrimis de către plenul Camerei Deputaţilor la Comisia de administraţie, urmând ca acest for să întocmească un nou raport în termen de două săptămâni. Decizia de retrimitere la comisie a fost luată de liderii de grup, a anunţat viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu.

Decizia a fost luată cu 247 de voturi pentru, 21 împotrivă şi 21 de abţineri şi a survenit după consultarea liderilor de grup în timpul pauzei de consultări luate în contextul respingerii propunerii liderului deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader, ca votul pe acest proiect să fie secret pe cartelele de vot.

Nicolăescu a afirmat că majoritatea parlamentară a înţeles că problema câinilor vagabonzi trebuie să fie discutată serios, hotărând retrimiterea actului normativ la comisie. El a solicitat ca în termen de trei săptâmâni Comisia de administraţie să întocmească raportul la această iniţiativă, însă s-a acceptat varianta propusă de liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, ca acest termen să fie de două săptămâni.

Raportul întocmit de Comisia de administraţie asupra acestui proiect de lege a cărui prevedere principală este aceea că decizia privind soarta câinilor fără stăpân ridicaţi de pe străzi va aparţine consiliilor locale a fost dezbătut săptămâna trecută în plenul Camerei Deputaţilor.

Comisia a menţinut, în raport, prevederile referitoare la eutanasierea câinilor vagabonzi, care va putea fi decisă de către consiliile locale, după ce animalele vor fi ţinute în adăpost timp de 30 de zile. De asemenea, câinii vagabonzi vor putea fi adoptaţi în perioada de o lună de zile în care vor fi reţinuţi în adăpost şi anterior sterilizaţi. O altă posibilitate a consiliilor locale priveşte varianta eliberării câinilor vagabonzi după sterilizare, în situaţia în care aceştia nu sunt bolnavi sau agresivi.

Citeşte şi:

De Ce a avut loc masacrul din Botoşani. Medicul veterinar Liviu Gaiţă arată că a fost un experiment pilot, pentru a testa opinia publică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel