Legea dării în plată. Daniel Zamfir anunță o 'victorie uriașă pentru toți românii cu credite'

Imagine de anncapictures de la Pixabay
Imagine de anncapictures de la Pixabay

Senatorul PSD Daniel Cătălin Zamfir anunță, joi, o 'victorie uriașă pentru toți românii cu credite' privind Legea dării în plată.

Senatorul PSD Daniel Cătălin Zamfir a transmis, prin intermediul paginii sale de Facebook, că toți românii cu credite au obținut o 'victorie uriașă'.

'Astăzi, Curtea Constituțională a validat noua Lege a dării în plată!', a informat Daniel Cătălin Zamfir (PSD).

Senatorul a precizat că 'a fost respinsă excepția de neconstituționalitate cu privire la modificările aduse, cu excepția actualizării art. 8. alin. (5).'

De asemenea, el a explicat 'pe intelesul tuturor' că 'executații siliti vor avea în continuare acces la lege dacă îndeplinesc pragurile de impreviziune stabilite de lege.'

Daniel Zamfir spunea că are încredere în decizia CCR

În luna aprilie, senatorul Daniel Cătălin Zamfir transmitea că:  'Am încredere în decizia CCR. Pentru cei care au emoții până pe 6 mai, cu privire la decizia Curtii Constituționale pe Legea dării în plată, din cauza invocării de către banci a lipsei avizului BNR, vă semnalez urmatorul lucru: din sutele de sesizări de neconstituționalitate din 2016 până acum, niciuna nu a inclus lipsa avizului BNR.

Sa fi fost atât de slabi pregatiți avocații băncilor să le scape această chestiune? Nu, ea nu există. Oricum, BNR a trimis la Comisiile din Parlament punctul de vedere cu privire la aceasta lege, iar CCR va tine cont de asta! Asadar, keep calm.

P.S. Nu împărtașesc opinia celor care cred ca e o găselnița a CCR ca să trântească legea.'

Legea a fost promulgată în 2020 

În 2020, după ce legea iniţiată de el a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, Daniel Zamfir a declarat pentru DC News că 'nu e o veste bună, este o mare victorie a românilor. Promulgarea legii înseamnă sfârşitul robiei la care au fost supuşi toţi românii cu credite, mai ales în franci elveţieni, de la începutul crizei economice din 2009 şi până acum. O spun cu toată convingerea şi mai ales cu toată cunoaşterea fenomenului!'.

De-a lungul parcursului legislativ, legea a stârnit atât reacţii politice, cât și ale sectorului bancar, care aprecia recent că legea dării în plată, alături de alte șapte inițiative legislative cu impact asupra sistemului bancar (plafonari de dobânzi, conversia creditelor, suspendarea plîții ratelor sau eliminarea titlului executoriu) vor avea impact asupra economiei și vor duce la scăderea creditării, scria atunci Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel