Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) consideră că Legea manualului școlar în România este absolut necesară, iar Parlamentul trebuie să trateze cu maximă seriozitate dezbaterea și adoptarea acestui act normativ.
Liderul Federației sindicale, Simion Hăncescu, susține că din cauza intereselor financiare ale editurilor, acestea au transformat elevii în "simple victime ale contractelor păguboase".
În fiecare an sute de mii de copii au fost întâmpinați în prima zi de școală fără să găsească manuale pe bănci. S-a gândit cineva la dezamăgirea copilului care aștepta să își răsfoiască manualul, dar pe care l-a primit cu greu abia la jumătatea anului școlar sau chiar deloc? Doar în școlile din România se poate întâmpla o astfel de situație: la primele lecții predate, elevii doar să își imagineze cum ar fi să aibă și manuale. S-a ajuns aici, din cauza intereselor financiare ale editurilor, care au transformat elevii în simple victime ale contractelor păguboase. Soluția reală este ca Ministerul Educației să fie cel care își asumă nu doar conținutul, ci și tipărirea manualelor școlare, scăpând astfel de căpușarea unui sistem. Salutăm, astfel, intenția Ministerului Educației de a exista o Lege a manualului școlar, care în opinia noastră, ar trebui să fie considerat bun de interes național", a declarat președintele FSLI, Simion Hancescu.
De asemenea, reprezentantul FSLI atrage atenția Parlamentului că trebuie să trateze cu seriozitate dezbaterea și adoptarea actului normativ.
"Atragem atenția Parlamentului României că trebuie să trateze cu celeritate și cu maximă seriozitate dezbaterea și adoptarea acestui act normativ. Credem că minima noastră datorie față de elevi este aceea de a nu-i lăsa să devină bătaia de joc a nimănui', a mai spus președintele FSLI, relatează Agerpres.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu