Agitație la Camera Deputaților. Legea minelor și Legea amnistiei și grațierii au fost pe ordinea de zi. În vreme ce prima a fost respinsă, a doua a creat agitație în Parlament. Surse oficiale au declarat pentru DC News că s-a votat emoțional, fără a cunoaște diferențele majore dintre proiectul ajuns la Senat și cel de la Camera Deputaților. Deși a obținut majoritatea voturilor celor prezenți pentru Legea minelor, parlamentarii au "chiulit" și nu a fost cvorum pentru a trece legea organică.
Proiectul Legii minelor avea caracter organic. A picat la vot, din cauza cvorumului, nu a avut două treimi. Doar 160 de voturi au fost "pentru", insuficiente pentru a trece, 105 au fost "împotrivă" și 22 "abțineri".
Surse au declarat pentru DC News că deputații au votat fără să fie atenți, ei nu au cunoscut legea pe care au respins-o. Au votat împotrivă 12 deputați ai PSD și 20 ai PNL, care nu au înțeles că au fost făcute schimbări majore la Camera Deputaților față de Senat, erau prevăzute condiții pentru protecția mediului mai dure, creșteau redevențele, erau sprijinite comunitățile locale. "S-a votat emoțional, această involuție arată ce înseamnă lipsa unei bune comunicări", a conchis sursa citată.
În cadrul dezbaterilor generale, liderului grupului PDL, Mircea Toader, a solicitat retrimiterea la Comisii, invocând faptul că proiectul de lege a fost avizat într-un timp foarte scurt.
"Nu există clarificări referitoare la redevenţa încasată pe apa din subteran, cum e utilizată de administraţiile locale, cine taxează. (...) Eu vă rog să retrimiteţi la comisie, să o rediscutăm, mai ales că sun foarte multe amendamente apărute în raport, fără a fi susţinute de cineva", a spus Toader. Propunerea sa a fost respinsă de plenul Camerei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu