Legea offshore, contestație liberali. Dragnea: Facem istorie

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, luni, referindu-se la contestaţia liberalilor privind lipsa unei virgule la un articol important din Legea offshore, că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat deja legea şi Biroul permanent nu poate să o modifice. 

„Noi în fiecare zi facem istorie aici în Parlament, azi s-a discutat o jumătate de oră despre teoria virgulei. Dacă cineva doreşte să modifice o lege deja promulgată, există calea iniţiativei parlamentare, singura cale regulamentară legală sau constituţională. Biroul permanent al Camerei nu poate să modifice, în şedinţa Biroului permanent, o lege deja promulgată. Noi avem decretul de promulgare pe masă, în Biroul permanent', a precizat Dragnea. Întrebat dacă preşedintele a promulgat Legea offshore, Dragnea a răspuns: 'Da, decretul l-am arătat tuturor colegilor din Biroul permanent'.

'Deci, Biroul permanent nu poate să modifice o lege deja adoptată de Parlament, deja promulgată de preşedintele României. Asta li s-a explicat. Cine vrea să modifice legea, poate să facă un proiect de lege cu o virgulă şi trece prin procedurile parlamentare şi se aprobă sau nu', a adăugat Dragnea.

Deputatul PNL Virgil Popescu a declarat luni că lipsa unei virgule din articolul 18 al Legii offshore schimbă total acest articol, care se referea la predictibilitatea şi stabilitatea cadrului legislativ, iar Biroul permanent al Camerei a respins adăugarea eratei la lege.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel