Legea offshore. Proiectul, pe ordinea de zi în comisiile reunite

Parlamentul României
Parlamentul României

Comisiile de specialitate din Camera Deputaților se reunesc astăzi pentru o nouă dezbatere privind forma finală a Legii Offshore.

Comisiile pentru industrii, pentru buget şi cea pentru administraţie de la Camera Deputaţilor se reunesc marţi în şedinţă comună, începând cu ora 12,30, pentru dezbaterea proiectului legii privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore. Proiectul de lege, care se află la reexaminare în Parlament la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, trebuia să fie dezbătut în comisii şi adoptat de plenul Camerei încă de săptămâna trecută.

Preşedintele Comisiei pentru industrii, Iulian Iancu, a anunţat marţea trecută că proiectul de lege va fi dezbătut peste o săptămână, decizia fiind luată după o discuţie cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea. 'Am vorbit puţin mai înainte cu domnul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi pentru că avantajul României, obţinut în cursul lunii iulie, în urma formei finale aprobate de Camera Deputaţilor pentru legea offshore trebuie menţinut, legea nu va fi supusă analizei comisiilor reunite astăzi (marţi, 25 septembrie - n.r.), urmând să cântărim foarte bine toate implicaţiile şi influenţele asupra bugetului de stat şi avantajele pe care trebuie să le conserve statul român', a declarat Iancu.

Proiectul, adoptat la Senat

Proiectul a fost adoptat lunea trecută de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 81 voturi 'pentru', nouă împotrivă (USR) şi 15 abţineri, iar Camera Deputaţilor este for decizional. Principalele amendamente adoptate în Senat, propuse de PSD, se referă la posibilitatea ca investitorii să-şi deducă banii din investiţia făcută. Astfel, conform celor stabilite la Senat, investitorul poate să-şi deducă maximum 60% din valoarea veniturilor suplimentare.

Proiectul de lege stabileşte unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor de petrol şi de abandonare, precum şi a lucrărilor la sonde aferente operaţiunilor petroliere, desfăşurate de titularii de acorduri cu privire la perimetrele petroliere offshore, în conformitate cu prevederile acordurilor încheiate între titulari şi ANRM. Legea offshore a fost adoptată în sesiunea trecută de Parlament, iar preşedintele Klaus Iohannis a trimis-o spre reexaminare.

Vezi și: Legea offshore. Dragnea: Încercăm să facem simulări



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel