Legea privind disponibilizările în MAI, adoptată pe articole de către Cameră

politie
politie

Deputaţii au votat pe articole proiectul de lege privind măsurile speciale pentru ca Ministerul Administraţiei şi Internelor să se încadreze în bugetul aprobat pentru 2011, măsuri ce presupun disponibilizări ale personalului estimate la 8.500-10.000 de angajaţi.

Proiectul de lege a fost înscris pe ordinea de zi a şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor de marţi, la propunerea viceliderului de grup al PDL, Petru Călian. Includerea pe ordinea de zi a provocat proteste din partea opoziţiei care a reclamat faptul că raportul comisiilor nu a fost distribuit. "Consider că un minister de importanţa Ministerului Administraţiei şi Internelor este tratat de majoritate într-o manieră incalificabilă. Nu este normal să votăm pe genunchi, să încălcăm procedurile parlamentare", a spus deputatul PNL Victor Paul Dobre.

Independentul Marian Săniuţă a arătat că prevederile legii contravin chiar strategiei ministerului în domeniul siguranţei publice, document aprobat în octombrie 2010 şi unde se menţiona existenţa unui deficit de personal de 13%. Fostul ministru de Interne şi-a pus întrebarea de ce este nevoie de o lege specială pentru ca un minister să reuşească să respecte bugetul alocat.

Viceliderul PSD, Aura Vasile, a cerut retrimiterea la comisii a legii, printre motivele invocate fiind şi acela că în textul legii nu sunt prevăzute explicit criteriile după care se vor face disponibilizările. Propunerea sa a fost respinsă cu 55 voturi pentru, 56 contra şi 6 abţineri. În continuare, s-a trecut la votul pe articole, legea urmând să fie votată în proxima sesiune de vot final.

Proiectul privind unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat al MAI pe anul 2011 prevede că numărul de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare în activitate, soldaţi şi gradaţi voluntari, preoţi militari, funcţionari publici şi personalul contractual din MAI se va reduce, la nivelul ordonatorilor de credite astfel încât să asigure, pentru 2011, încadrarea în cheltuielile bugetare şi în numărul maxim de posturi aprobate. Potrivit estimărilor, numărul de posuri ce trebuie redus este de 8500-10000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel