Legea Statutului minorităţilor întâmpinată cu o moţiune de cenzură din partea USL. Vezi aici în ce condiţii va fi depusă

victor-ponta1
victor-ponta1

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că USL va depune o moţiune de cenzură în cazul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legea Statului minorităţilor.

text: Lucian NEGREA

Ponta susţine că ar dori ca acest proiect să fie discutat în Parlament, dar acest lucru nu este posibil din cauza lipsei de comunicare din partea Guvernului. "Categoric da, dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe Statutul minorităţilor, sub presiunea UDMR. Am discutat în USL, noi am vrea să dezbatem acest proiect de lege în Parlament, dar se pare că Boc şi Guvernul PDL nu sunt în stare să discute nimic în Parlament, aşa că singura armă politică a noastră este moţiunea de cenzură", a ţinut să precizeze Ponta.

La rândul său preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că această lege trebuie adoptată până la finalul lunii iunie prin orice metodă, inclusiv prin asumarea răspunderii guvernamentale. ”Sunt două posibilităţi: dezbatere parlamentară în regim normal sau asumarea răspunderii. Noi ţinem cont şi de această soluţie constituţională care este asumarea răspunderii în Parlament. Important este să avem legea adoptată până la sfârşitul luni iunie, iar colegii din coaliţie sunt de acord cu noi că înţelegerile trebuie respectate aşa cum am respectat şi noi şi ei toate înţelegerile de până acum”, a precizat Kelemen Hunor.

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a ţinut să precizeze că legea Statulului minorităţilor se află într-o fază avansată a elaborării proiectului şi se preconizează că ar putea fi adoptată în acestă sesiune parlamentară, până la intrarea în vacanţă. "Se află acum în faza destul de înaintată a elaborării raportului şi înţeleg că nu sunt dificultăţi majore în a avea un raport în această sesiune", a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel