Legea tăcerii

Senatorul PNL Cristian Bodea a inregistrat in Parlament o propunere de act normativ, intitulata "Legea tacerii". 

Ce urmareste acesta? Sa consacre, printr-un act normativ, ceea ce Guvernul Victor Ponta si majoritatea socialista au instaurat. Si anume o Romanie fara Parlament. O Romanie condusa prin intermediul ordonantelor de urgenta. Si a asumarilor de raspundere. O Romanie in care puterii legislative i se pune pumnul in gura. Si apropo: in aceasta saptamana, tot prin vointa candidatului prezidential care este si premier si sef al majoritatii, Parlamentului i se spune pa. Casa Poporului se inchide. Sau, ma rog, se inchid spatiile rezervate Legislativului. Senatorii si deputatii majoritatii sunt trimisi in teritoriu, pentru a se injuga la carul triumfal al lui Victor Ponta. Care va sfarsi printr-un esec.

Domnul senator Cristian Bodea consacra, printr-un proiect de act normativ, cateva lucruri care chiar se intampla. Intr-o Romanie cu un deficit din ce in ce mai mare de democratie. Dar haideti sa vedem, in cele ce urmeaza, ce se intampla.

In mod indubitabil si implacabil, prim-ministrul se identifica cu statul. "Statul sunt eu", spune in subtext, zi de zi, Victor Ponta. Modelul sau este preluat de membrii Cabinetului. Daca prim-ministrul stie cel mai bine ce se intampla si care sunt solutiile pentru ca Romania sa traverseze din malul cresterii economice in malul recesiunii tehnice si apoi sa se scufunde in mocirla crizei, si ministrii stiu cate ceva. In Romania zilelor noastre, ministrul e mai presus decat un parlamentar. De aceea nici nu prea raspunde interpelarilor. Si nici nu prea e prezent, decat prin delegatie, atunci cand sunt supuse dezbaterii parlamentarilor proiectele de legi initiate de Guvern. De altfel, acestea sunt destul de putine. Pentru ca, asa cum spuneam, cel mai mult se guverneaza prin ordonante de urgenta.

Dar ce drepturi are totusi un parlamentar in regimul Ponta? El are dreptul sa ridice mana, sa faca exact ceea ce face, la Camera, domnul Valeriu Zgonea si, la Senat, liderul PSD, domnul Ilie Sarbu. Si mai are dreptul parlamentarul sa taca. Atunci cand totusi se dezbat legi, cele initiate de Guvern, intotdeauna aprobate, sau cele initiate de opozitie, intotdeauna respinse, parlamentarii nu prea au voie sa vorbeasca. Primesc dreptul la microfon din ce in ce mai rar. Si cat mai putine minute. Vezi Doamne, legile se dezbat in comisii. Numai ca nici in comisii nu se prea dezbat. Pentru ca acolo functioneaza masinaria majoritatii. Care are dreptul sa faca ceea ce spune Guvernul si mai are dreptul sa calce in picioare opozitia.

Citește mai multe pe CorectNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel