România este un pământ plin de legende și peisaje misterioase, unde se respiră și astăzi o profundă sacralitate. Vestul austro-ungar s-a împletit cu influențe slave, orientale și otomane, generând o moștenire densă de povești, muzică și arome exotice și de înțeles, aproape familiare, pentru cultura noastră europeană.
Printre multele povestiri transmise se-a lungul timpului, există una atât de veche încât datează din vremea romanilor: legenda Solomonarilor. Aceștia sunt vrăjitori suspendați între Pământ și Lumea Cealaltă, înzestrați din naștere cu puteri pe care învață să le guverneze în anii de pregătire școala subterană a Diavolului, scrie publicația Vanilla Magazine.
Odată ce au trecut pragul acestei ”academii” a Diavolului, pentru 7 ani ucenicii nu vor mai putea avea contact cu nimeni, fiind total izolați. Acesta este prețul pentru a descoperi misterele cerului și pământului și pentru a învăța limbajul secret al magiei; un preț care, potrivit lui Bram Stoker, însuși Dracula l-ar fi plătit, alegând să frecventeze ”Solomonanța” (Școala Diavolului).
Legendele româneşti mai spun că din 7 sau 9 ucenici doar unul singur ajunge să fie solomonar deplin, la sfârşitul unui stagiu de pregătire ce durează până la varsta de 20 de ani, desfăsurându-se în condiţii foarte dificile, potrivit Identitatea.
În această şcoală solomonarii învaţă toate limbile vietăţilor de pe pământ, toate farmecele şi toate descântecele şi după ce asimilează toate acestea se retrag într-o peşteră în care, aşezaţi la o masă din piatră, scriu într-o carte toată ştiinţa lumii.
Viața solitară a Solomonarilor nu se termină însă odată ce cresc, pentru că, pentru a-și menține puterile,aceștia trebuie să jure că nu se vor căsători niciodată și în același timp să depină un jurământ de castitate.
În ceea ce privește familiile de origine, însă, relația tinde să înceteze odată cu descoperirea puterilor.
Legendele româneşti consideră uneori solomonarii ca oameni sfinţi lasând a se înţelege ca sunt un fel de instrumente a dreptăţii divine deoarece ei evaluaiază valoarea morală a oamenilor.
Tradiţia mai spune că solomonarii umblă prin sate în chip de cerşetori şi dacă nu sunt primiţi cum trebuie ei se supără şi aduc grindina asupra hotarelor satului distrugând recoltele şi bunurile. Tot ceea ce primesc solomonarii din urma cerșitului aruncă pe apele curgătoare ca ofrandă pentru duhurile necurate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News