„Legendarul Batalion Azov“ a fost reconstruit și operează, din nou, pe frontul din Ucraina: Deja le provoacă pierderi grele rușilor / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Celebrul Batalion Azov, care a apărat Mariupol în primăvara anului 2022, a fost reconstruit și ajută la contraofensiva Ucrainei.

Batalionul Azov a fost reconstituit și se află la sol în regiunea Donețk, a declarat reprezentantul Gărzii Naționale a Ucrainei, colonelul Nikolai Urshalovich pentru RBC-Ucraina, conform Le Monde.

„Legendarul regiment Azov a fost reconstituit”, a spus Urshalovich, menționând că „și-a început misiunile de luptă în zona pădurii Serebrianka” din regiunea Donețk.

Luptătorii Azov „își țin cu brio liniile și provoacă pierderi grele inamicului în ceea ce privește oamenii și echipamentul”, a adăugat colonelul. Luptătorii regimentului Azov au apărat combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol timp de aproape două luni, în primăvara anului 2022. La jumătatea lunii mai, apărătorii siderurgiei s-au predat din ordinul Kievului și au fost luați prizonieri de ruși.

În septembrie, apărătorii de la Azovstal, inclusiv comandantul Azov Denys Prokopenko, au fost trimiși în Turcia ca parte a unui schimb de prizonieri de război. Ei urmau să rămână în Turcia până la sfârșitul războiului, dar comandanții Azov s-au întors în iulie alături de Zelenski în Ucraina. Denys Prokopenko s-a întâlnit cu luptătorii regimentului la jumătatea lunii iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel