Legionella face ravagii. Parlamentul European, DEFINITIV fără apă caldă

Parlamentul European a rămas fără apă caldă.  

Un grup de deputați europeni, care se ocupă de probleme administrative și de condițiile de muncă ale deputaților europeni, i-a informat pe colegi că "au aprobat în unanimitate recomandarea de a închide definitiv circuitul de apă caldă din birourile membrilor din cauza unui risc prea mare pentru sănătate".

Experții au transmis următorul lucru - "circuitele de apă caldă au o stare deteriorată din cauza vârstei lor și (...) reprezintă un risc permanent pentru sănătate legat de creșterea potențială a bacteriei Legionella". Sunt afectate birourile din Strasbourg și Bruxelles sunt afectate.

Problema nu este nouă. În martie, Politico a spus că bacteria Legionella a fost găsită în dușuri, în clădirea Altiero Spinelli din Bruxelles, cauzând oprirea apei calde timp de câteva săptămâni în timp ce au fost efectuate teste.

Cea mai recentă notă transmisă parlamentarilor UE arată că "s-au efectuat deja lucrări care vizează crearea unor circuite scurte și separate de apă caldă în zone pentru care este indispensabilă apa caldă, cum ar fi bucătăriile, serviciul medical, pentru a reduce semnificativ riscul de contaminare cu Legionella".

Aflând această veste, Nathan Gill, europarlamentar britanic, a izbucnit și a scris pe Twitter: "Cum poate Bruxelles-ul să conducă un continent dacă nu poate oferi nici apă caldă în clădirile sale?".

[citeste si]

Infecția cu Legionella este o infecţie pulmonară, organismul putând fi contaminat prin inhalarea vaporilor de apă infectaţi (duş, baie de aburi).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel