EXCLUSIV  Legislaţia ISU, ridicolă. O piscină în aer liber are nevoie de hidrant pentru a primi autorizaţie de funcţionare la incendiu

Fotografie de la Markus Spiske, Pexels
Fotografie de la Markus Spiske, Pexels

Situaţie ridicolă cu legislaţia ISU în România. O piscină în aer liber nu poate primi autorizaţie de siguranţă la incendiu dacă nu are... hidrant!

Discuţia a plecat de la faptul că Ferma Dacilor, complexul care a ars în a doua zi de Crăciun, curmând vieţile a opt oameni (n.r. unul dintre ei încă nu a fost găsit de autorităţi), nu avea aviz ISU. Însă sunt extrem de multe locaţii din România, instituţii publice şi private, care nu au această autorizaţie. 

CITEŞTE ŞI Mircea Badea: După Colectiv, autorităţile au spus că închid tot ce nu are aviz ISU. Şi-au dat seama că închid ţara! E o banalitate că Ferma Dacilor nu avea aviz ISU. Şcoli, grădiniţe, nu au aviz

"Atât timp cât există la nivelul întregii ţări foarte multe instituţii şcolare fără autorizaţie ISU... Dacă se întâmplă, Doamne fereşte, o tragedie, ce facem? O luăm de la început şi constatăm că ceea ce trebuia să se întâmple nu s-a întâmplat şi căutăm iar un acar păun? Sunt şi mall-uri unde apare avertismentul că acest complex nu deţine autorizaţie ISU. Asta înseamnă că intri pe propria răspundere", a declarat avocatul Florin Durgheu la DC NEWS. 

"Noi ştim că această legislaţie ISU e făcută ca să fie acoperiţi controlorii. S-au trecut acolo de toate. Şi căderi de meteoriţi cred că s-or fi trecut. A fost şi o fază ridicolă, dar şi comică, la un complex sportiv. Ca să îi dea autorizaţie ISU piscinei în aer liber, care conţine faianţă, gresie şi apă, avea nevoie de hidrant. De asta spun că asta cu autorizaţia ISU... Una e că faci o coşmelie cu bârne uscate, date cu lac, deci practic beţe de chibrit care abia aşteaptă scânteia... Nu îmi vine să cred că era totul ignifugat, că dacă era, nu ardea aşa", a punctat Val Vâlcu. 

"Ardea, dar nu ardea într-un timp atât de scurt. Orice lemn tratat ignifug arde, dar focul nu se extinde atât de tare. Vorbeaţi de stupizenia legislaţiei. În Delta Dunării, ştiţi că pentru a-ţi face o pensiune acum, pentru a obţine autorizaţia, îţi trebuie acoperiş din stuf obligatoriu. Toate condiţiile celelalte fiind îndeplinite, dacă un dezaxat îţi aruncă o petardă, o lumânare pe acoperiş, ia foc instantaneu. Degeaba ai hidrant!", a mai spus şi avocatul Durgheu. 

"În fiecare sfârşit de an, aveam una-două ştiri cu pensiuni care au luat foc, cu şoproane care au luat foc, cu chilii de mânăstire. Nu au fost victime până acum. Căsuţa aia cu stuf din Deltă... dacă arde, ieşi pe uşă. Până acum nu s-a întâmplat aşa ceva! De la 4 metri înălţime puteai să scapi şi fără glezna scrântită, dacă săreai pe geam, dar nu aveau geamuri. Am văzut imagini cu acel complex, o parte a acelui complex. Şi aveau luminator, geamuri basculante, gemuleţe mici pe cealaltă parte. Arhitectul, mă rog, a avut o viziune", a mai intervenit Val Vâlcu. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel