Cristian Roșu, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, a acordat un interviu DC News în care a explicat care sunt modificările care vor fi aduse legislaţiei RCA în România, arătând care sunt principalele prevederi ale proiectului legislativ aflat în dezbatere publică.
"Proiectul se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanţelor. Principalele elemente sunt generate de renunţarea la o prevedere din actuala lege conform căreia ASF-ul aprobă coeficienţii de încărcare, nivelul de risc, grupele omogene de riscuri şi aşa mai departe, pe care de data aceasta noi n-o să mai intervenim şi să le aprobăm, ele ducând, teoretic, la posibilitatea ca ASF-ul să aibă control asupra preţurilor.
Ei şi acum, aceşti indici de încărcare, factori de corecţie, grupe de riscuri sunt luaţi în calculul stabilirii preţurilor, nimeni neintervenind să-i limiteze sau să îi corecteze, dar pentru a îndepărta orice fel de suspiciune că ar putea vreodată ASF-ul să intervină în acest mecanism, se va renunţa la acesta. (...) Noi nu vom renunţa la publicarea tarifului de referinţă. Acesta se va calcula în continuare, în el se vor prevede acele 25% cheltuieli administrative, deci nu se va renunţa. (...) Acest proiect dă mai multă libertate, crează premisele ca niciodată cineva, însemnând o autoritate sau o persoană să poată interveni în mod administrativ într-o desfăşurare normală a unor elemente de piaţă", a explicat Cristian Roşu, vicepreşedinte ASF.
Detalii în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News