Legiunile de partizani care au intrat în Rusia îndeamnă civilii din Belgorod și Kursk să se evacueze

Captură foto Ukrainian Front X
Captură foto Ukrainian Front X

Cele trei legiuni de partizani care au pătruns zilele trecute pe teritoriul Federației Ruse și au purtat mai multe lupte cu soldații loiali lui Vladimir Putin îndeamnă acum populația civilă din regiunile ruse de la granița cu Ucraina să se evacueze.

Legiunea Libertate pentru Rusia, Corpul de Voluntari Ruși și Batalionul Siberian, partizani care operează în Ucraina, au cerut oficialilor locali să „anunțe imediat” evacuări în Kursk și Belgorod, două regiuni din teritoriul recunoscut internațional al Federației Ruse aflate la granița cu Ucraina, potrivit Sky News.

„Civilii nu ar trebui să sufere de pe urma războiului”, au spus grupurile într-o declarație comună postată pe canalul Telegram al Legiunii Libertate pentru Rusia. 

Partizanii au descris regiunile de frontieră drept „zonă de luptă”.

Grupurile au declarat la începutul acestei săptămâni că au lansat cu succes incursiuni în Kursk și Belgorod, dar Rusia a susținut că a dejucat atacurile.

Forțele ruse au respins în cursul zilei de azi un alt atac al unor grupuri armate din Ucraina în regiunea Kursk.

O filmare apărută pe X arată doi soldați, posibil ceceni, care au lansat un apel din regiunea rusă Belgorod. Imaginile au fost postate pe pagina de X Bandera Fella.

„Abdul-Hakim Shishani și „Ansar” lansează un apel la arme din Belgorod: Lupta pentru libertatea Ceceniei escaladează! Veteranii îi îndeamnă pe musulmani să boicoteze alegerile lui Putin și să se pregătească pentru zile noi în Caucazul de Nord. Kadîrov va avea parte de surprize“, se arată în postare.

Alte imagini aeriene arată un pod care ar fi fost distrus de forțele Federației Ruse pentru a opri înaintarea partizanilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel