O legumă are proprietăți puternice.
Sfecla conține un agent antiinflamator care susține sănătatea inimii, mulți nutrienți esențiali precum vitaminele B1, B2, B12, C și mineralele magneziu, cupru, fier, potasiu, iod și fosfor.
Sfecla crește vitalitatea și gradul de rezistență fizică. Poate fi consumată în stare crudă sau fiartă, gătită la abur sau sub formă de suc concentrat. Foarte puține persoane îi agreează gustul în stare crudă.
După fierbere, sfecla roșie se dă prin răzătoare, se adaugă rădăcină de hrean rasă, apoi sare, ulei și oțet după gust. Puteți adauga și puțină miere, după care se amestecă foarte bine ingredientele și se pun într-un borcan închis ermetic cu capac. Salata de sfeclă se poate păstra la frigider, fără probleme, notează sanatate.bzi.ro, timp de două săptămâni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu