Legume coapte mai rapid cu substanţe toxice. Senatorul Vlad Pufu: Această situaţie scoate la iveală hibele sistemului

facebook Vlad Pufu
facebook Vlad Pufu

Vlad Pufu, senator PNL de Buzău, trage un semnal de alarmă după apariţia informaţiilor privind ancheta în care mai multe persoane din Buzău şi Ilfov sunt cercetate pentru folosirea de substanţe toxice pentru coacerea prematură a legumelor. 

”Trebuie clarificări rapide! Instituţiile responsabile trebuie să clarifice urgent problema folosirii unor substanţe toxice interzise în legumicultura din judeţ! Există la ora actuală o îngrijorare în rândul buzoienilor, după ce o anchetă a poliţiei a scos la iveală că doi legumicultori din Glodeanu Sărat ar fi folosit substanţe interzise pentru dezvoltarea mai rapidă a legumelor. Chiar dacă nu este o practică a majorităţii legumicultorilor, care munceşte onest şi cu mari cheltuieli pentru a avea producţii sănătoase şi de calitate, această situaţie scoate la iveală hibele sistemului”, a declarat Vlad Pufu. 

"E nevoie de intervenţie fermă. Să se spună dacă populaţia are sau nu motive de îngrijorare"

”Mai mult, analizele se fac doar la Bucureşti, iar obţinerea rezultatelor este un proces de durată. Iar pentru că probele sunt adunate de la produse aflate deja la vânzare, până sunt gata analizele legumele sunt demult consumate. E nevoie de o intervenţie fermă a celor care răspund de sănătatea consumatorilor, care să transmită dacă populaţia are sau nu motive de îngrijorare. Un caz, sper, izolat, nu trebuie să schimbe caracteristicile de consum. Oamenii trebuie să ştie dacă există vreun pericol pentru sănătatea lor!”, a mai declarat senatorul liberal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel