Copiii tăi nu vor să mânce legume? Când vor vedea această mâncare se vor răzgândi într-o secundă.
În mai puțin de 10 minute vei face un preparat simplu și ieftin pe bază de legume. De asemenea, această mâncare poate fi servită și oaspeților.
Doar verifică cămara și selectează legumele: vei pregăti o mâncare sănătoasă și gustoasă.
Cum se păstrează lămâile proaspete mai timp: ai nevoie de un borcan și o lumânare
Ingredientele de care ai nevoie:
4 roșii,
2 ardei,
3 căței de usturoi,
1 vânătă,
3 cartofi,
5 dovlecei mici,
150 gr de mozzarella,
2 linguri de parmezan ras,
piper negru, sare, cimbru, ulei de măsline - după gust.
Spală legumele, elimină-le codițele și tocă-le. Vinetele se pun, în cuptor, într-o tavă de copt, unsă cu ulei. Peste 10 minute adaugă, peste vinete, cartofii tăiați cubulețe. Urmează, apoi, un stat de ardei. Condimentează legumele cu o linguriță de sare și ulei de măsline.
Pune tava în cuptor la 200 de grade, pentru o jumătate de oră.
Tartă bicoloră: o rețetă rapidă pentru cei care nu au timp să stea în bucătărie
Între timp, dă roșiile prin răzătoare direct într-un castron mare. Apoi pune sare, piper și usturoiul tocat. Continuă cu parmezanul ras și cimbrul. Amestecă cu o spatulă până se omogenizează ingredientele.
Prăjitură cu piersici din ingrediente sănătoase și delicios. Rețeta secretă a bunicii
Când legumele sunt gata, scoate tava din cuptor. Amestecă ușor cu o lingură și toarnă peste legume pasta de roșii cu parmezan. După ce ai9 acoperit complet legumele cu pulpa de roșii, adugă mozzarella rasă și dă tava, din nou, la cuptor, la 200 de grade, pentru un sfert de oră. Poftă bună!
Vara, majoritatea persoanelor au poftă de mâncăruri de sezon, adică salate. De fapt, nu ne referim doar la cele de legume, ci și la cele de cartofi sau orez. De multe ori acestea sunt însoțite de sosuri care sporesc gustul și le fac cumva mai complete.
Folosirea sosurilor crește foarte mult nivelul caloric al preparatului. Cu toate acestea, există multe modalități de a ține sub control numărul caloriilor.
Castraveți murați în pungă de plastic: pot fi consumați a doua zi. Sunt crocanți și delicioși
Azi, vă propunem rețeta unei maioneze fără ulei, care este delicioasă și ușoară, perfectă pentru a da gust preparatelor. Să aflăm împreună cum să o pregătim într-un mod foarte simplu.
Ingredientele necesare:
2 ouă;
100 g de iaurt grecesc,
jumătate de lămâie;
sare.
Cartofi copți cu ciuperci și usturoi: o rețetă gustoasă și sănătoasă, așa cum nu ai mâncat vreodată
Mai întâi trebuie să puteți ouăle la fiert. Gălbenușul trebuie să fie ferm. Odată fierte, scufundați ouăle în apă rece. Între timp, luați un blender, puneți iaurtul grecesc într-un recipient și stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie. Apoi decojiți ouăle și puneți-le întregi în recipientul cu iaurt.
Limonadă proaspătă și răcoroasă. Ce să adaugi în ea pentru a o face cu adevărat irezistibilă
Mixați cu blendeul până obțineți o cremă groasă și compactă. Nu uitați să adăugai sare după gust.
În acest fel se poate obține, în scurt timp, un dressing perfect, care poate însoți o gustare de cartofi prăjiți, salatele, dar și pentru o orna sandviciurile de vară. O sută de grame din acest preparat conține aproximativ 100 de calorii, față de cele aproximativ 600 conținute în tuburile de maioneză de la supermarket.
Prăjitură cu mere. Rețeta celor 3 pahare: foarte simplă și rapidă
Maioneza din magazin are atâtea calorii din cauza uleiului care este unul dintre cele mai calorice ingrediente care există.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News