Știai că există anumite legume care nu se pot fierbe în apă cu sare? Iată care sunt acelea.
La fierberea diferitor legume, se pun în apă în primul rind acele ce necesită un timp mai îndelungat de fierbere. De exemplu, sfecla fierbe 1 oră 15 minute, varza – 30-50 minute, cartoful întreg – 25-30 minute, morcovul – 20-30 minute, măcrișul și spanacul – 10 minute.
Toate legumele se fierb în apă sărată, în afară de mazărea verde și sfeclă. Asta deoarece în apa sărată mazărea fierbe timp îndelungat, iar sfecla își pierde gustul, potrivit ecology.md.
Legumele fierte în coajă se curăță mai ușor și mai bine fierbinți. De asemenea, pentru pregătirea pireului, legumele trebuie zdrobite fierbinți.
Vezi și: Cum se fierb corect legumele congelate. Ai procedat așa până acum?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News