Lentigo - cum poți elimina petele maro apărute pe piele odată cu înaintarea în vârstă. Tratamente naturiste

Foto Ilustrativ/Pixabay SHVETS Production
Foto Ilustrativ/Pixabay SHVETS Production

Află ce este lentigo și cum îl poți trata pentru a te simți oricând bine în pielea ta. Indiferent de vârstă, ai grijă ca pielea ta să fie frumoasă și sănătoasă.

Ce este lentigo?

Aceste pete hiperpigmentate, de culoare maronie, sunt cunoscute și ca pete de bătrânețe sau pete hepatice, deși nu au nicio legătură cu ficatul și funcțiile sale. Denumirea lor medicală este lentigo, nume ce provine din limba engleză, de la cuvântul “lentil” (linte) datorită asemănării dintre petele de pe piele și boabele de linte.

Aceste pete variază ca dimensiune și apar de obicei pe față, mâini, umeri și brațe, mai exact, pe zonele cele mai expuse la soare pe tot parcursul vieții.

La cine apare lentigo cel mai frecvent?

Petele de bătrânețe sau lentigo apar cel mai frecvent la persoanele care depășesc vârsta de 50 de ani. Însă, dacă expunerea la soare este excesivă, pot apărea și mai devreme de această vârstă.

Cauza principală care duce la apariția petelor de bătrânețe este o creştere în producția de melanină. De asemenea, gradul de radiații și de nocivitate la care a fost expusă o persoană pe parcursul vieții este un factor declanșator al petelor, chiar și sub vârsta de 50 de ani.

Petele de bătrânețe mai pot apărea și în urma bronzului, natural sau artificial, dar și pe bază genetică, datorită unei predispoziții genetice a melanocitelor de a se denatura la acțiunea razelor solare.

Tratamente naturiste pentru petele maronii

Și remediile naturale ajută la îndepărtarea petelor maronii de pe piele: suc de lămâie, aloe verde, cartof crud și zer. Acestea estompează în timp petele de pe piele, așa că trebuie să te înarmezi cu răbdare și să le aplici cu regularitate.

Zeama de lămâie

Aplică zeamă de lămâie că atare pe față sau dilueaz-o cu apă de trandafiri, dacă tenul tău este sensibil și las-o să acționeze o jumătate de oră, după care clătește cu apă călduță și hidratează tenul. Repetă procedura de 3 sau 4 ori pe săptămână.

Lapte bătut și suc de roșii

Amestecă două linguri de lapte bătut cu una de suc proaspăt de roșii și omogenizează amestecul. Aplică-l pe față, lasă-l să acționeze timp de 10 minute și clătește. Repetă tratamentul de 2 ori pe zi, zilnic, până când ajungi la efectele dorite. Acest tratament exfoliază și hidratează profund, așa că este potrivit pentru orice tip de ten.

Masca din cartof ras

Rade mărunt un cartof crud de dimensiuni mici și amestecă-l cu o linguriță de miere. Aplică masca și las-o să acționeze un sfert de oră, după care clătește cu apă călduță. Poți repeta tratamentul de 3-4 ori pe săptămână.

Sursa articol: Dr. Levente Centre

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel