Victor Țăpeanu, sosia lui Leonardo DiCaprio, este actor cu acte în regulă.
Tânărul seamănă extrem de bine cu celebrul actor de la Hollywood. Leonardo DiCaprio de România a venit la Antena 3, în platoul emisiunii "News Magazine", şi a vorbit despre viaţa lui.
În urmă cu câteva săptămâni, Victor Țăpeanu a acordat un interviu în exclusivitate pentru DC News. Actorul ne-a vorbit despre Cuibul Artiștilor, cel mai mare proiect de cultură la nivel național, care oferă teatru gratuit pentru toți studenții din București, timp de 300 de zile.
DC News: Cuibul Artiștilor a jucat pentru 4.500 de oameni în ultimele 45 de zile. Cum a fost această perioadă pentru tine?
Victor Țăpeanu: Fascinant. Când vorbeam cu Vlad într-o seară și făceam niște calcule ne-am dat seama că în 45 de zile noi jucasem de 54 de ori. Am avut zile în care am avut și câte 2 spectacole pe zi, amândoi având colaborări la Teatrul Național și la Teatrul Mic. E un sentiment extrem de plăcut să fii aplaudat seară de seară, iar lumea să îți aprecieze fiecare picatură de transpirație și sutele de ore de muncă din spate.
DC News: Te-ai gândit la început că proiectul se va dovedi a fi un adevărat succes?
Victor Țăpeanu: La început, înseamnă proiectul pilot pe care l-am făcut în martie/aprilie şi am jucat spectacolul 'Cine sapă groapa?' unde noi ne-am pus ca target să aducem 1000 de oameni în 20 de seri. Surpriză a fost că la final, am avut 2982 de spectatori. Am zis apoi că trebuie să facem asta din octombrie, să jucăm 300 de zile de teatru pe parcursul a 365, aşa cum jucau actorii mari acum 30-40 de ani, pentru că numai aşa se poate face performanţă.
DC News: Multă muncă și totul gratuit pentru studenți. Din exterior, actorul pare a fi pus într-o poziție foarte 'ingrată'. Ridic această problemă pentru că am citit că proiectul a pornit și dintr-o frustrare.
Victor Țăpeanu: Depinde cum vrei să percepi acest "gratuit". Nimic nu e gratuit, adică noi acum nu jucăm pe gratis, jucăm pentru a câştigă respectul şi încrederea oamenilor, pentru că aşa cum am avut această viziune, trebuie să câştigi încrederea spectatorului ca apoi el să se responsabilizeze să-ţi susţină proiectul. Mi-a fost teamă, recunosc, că lumea nu va dona pentru că donaţiile sunt percepute foarte prost în România. Dar nu a fost aşa, iar mai presus de asta, în momentul în care pui bilet, mai ales când nu te ştie nimeni, îţi pui singur ştreangul de gât şi decât să jucăm cu 10 plătitori de bilet în sala, mai bine cu 100 care donează cât simt şi pot.
DC News: Am citit pe Facebook părerile oamenilor care au văzut piesele jucate și unii spuneau că deși nu au avut prea multe așteptări la început, au plecat extrem de încântați. Uite, chiar Lia Bugnar spunea așa: "Bucureșteanul e un om ciudat. E în stare să dea cât nu face ca să vadă o prostie și, de asemenea, nu va merge să vadă ceva bun dacă acel ceva e gratis. Expresia "intrare liberă" îi pute spectatorului bucureștean. Dacă ceva costa un procent semnificativ din salariul minim pe economie și se mai și întâmplă la sala Polivalentă, Palatului sau altele înrudite, se va calcă în picioare". Cum vezi tu această situație?
Victor Țăpeanu: Genul acela de oameni nu sunt în target-ul nostru. În primul rând, noi nu căutăm oameni care au mers la teatru foarte des până acum sau care ar da bani pe un bilet la teatru. Căutăm oameni care nu au văzut mult teatru şi vin pentru prima oară la noi şi aşteaptă cu nerăbdare următorul spectacol. Avem spectatori care vin de 4-5 ori la spectacol şi îi recunosc că şoptesc următoarea replică sau râd anticipând o glumă pe care noi urmează să o facem. Tinerii merg la teatru şi apreciază chiar dacă e gratis, noi suntem dovadă că este adevărat. E important ca noi să ne creem publicul nostru, şi mai mult decât atât, de la stadiul de public să devină comunitatea noastră. Îmi doresc că într-o zi să vină lumea la Teatrul Cuibul Artiştilor şi să facă parte din povestea noastră. Artă se întâmplă!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu