Medicii arădeni au atras atenția asupra faptului că au descoperit leziuni pulmonare grave la tinerii cu COVID care ajung târziu la spital. "Ne confruntăm cu situații în care plămânii sunt afectați în proporție de 100%, iar viața pacientului nu mai poate fi salvată", a spus, printre altele, dr. Cristian Nicolescu.
Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad au semnalat, printr-o postare pe Facebook, "gravitatea leziunilor pulmonare regăsite, în ultimele trei săptămâni, la pacienții de vârstă tânără, infectați cu virusul SARS CoV-2, care s-au prezentat târziu la spital necesitând de urgență terapie intensivă!"
Deși ajung să se vindece de infecția cu virusul SARS-CoV-2, leziunile pulmonare grave "sunt de multe ori necruțătoare", au precizat medicii.
În acest sens, dr. Cristian Nicolescu, medic șef Secție Anestezie și Terapie Intensivă I, a transmis că: "Avem pacienți internați în terapie intensivă COVID-19, nevaccinați și cu afectare pulmonară semnificativă care - după ce testele COVID-19 devin negative - ajung pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă I – non-COVID, pentru că sunt în continuare în stare gravă! Din păcate, ne confruntăm cu situații în care plămânii sunt afectați în proporție de 100%, iar viața pacientului nu mai poate fi salvată."
Dr. Cristian Nicolescu a prezentat apoi cazul unui tânăr de 24 de ani "care a stat acasă două săptămâni și a dezvoltat o astfel de complicație, pe respirație spontană, necesitând imediat ventilație și intubație mecanică, însă lupta cu virusul nu a mai putut fi câștigată."
"Întreaga echipă medicală a secției depune eforturi susținute și face tot ce este omenește posibil însă vă rugăm să fiți aliații noștri în lupta cu acest virus nemilos! Apelați la medic de la primele simptome pentru că un tratament corect, administrat în fază incipientă, vă poate salva viața!", a încheiat dr. Cristian Nicolescu.
Peste 71.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, a anunțat CNCAV.
În ultimele 24 de ore, 12.551 de români au primit vaccinul Johnson&Johnson, 12.551 prima doză de Pfizer BioNTech, 22.397 a doua doză de Pfizer BioNTech și 21.053 a treia doză, 295 prima doză de Moderna, 379 doza a doua și 2.083 a treia doză.
În total, România are 7.372.730 de persoane vaccinate, din care 6.635.446 cu schema completă și 1.083.179 inclusiv cu a treia doză.
În ultimele 24 de ore, au fost 48 de reacţii adverse la vaccinare.
În ceea ce priveşte numărul total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, sunt 18.927 de reacţii comune şi minore. 196 de reacții adverse sunt în curs de investigare. (Știrea, AICI.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News