Li Qiang, premierul chinez, în vizită în Rusia şi Belarus în această săptămână

Li Qiang
Li Qiang

Premierul chinez Li Qiang va vizita Rusia și Belarus săptămâna aceasta, a transmis luni Ministerul de Externe de la Beijing, conform AFP.

În timpul vizitei, care va avea loc de marți până vineri, Li Qiang va participa la 'cea de-a 29-a întâlnire între șefii de guvern chinez și rus', a precizat ministerul într-un comunicat. Vizita are loc pe fondul unei cooperări economice și diplomatice sporite între Beijing și Moscova.

Parteneriatul strategic dintre cele două țări sa aprofundat și mai mult de la începutul invaziei ruse în Ucraina, pe care China nu a condamnat-o niciodată. Beijingul se prezintă o parte neutră în acest conflict și pretinde că nu va livra arme niciunei părți.

Dar americanii și europenii acuză în mod regulat China căți oferă Rusiei, care este unele sancțiuni occidentale majore, sprijin economic crucial în efortul său de război. Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a vizitat China de două ori anul trecut, promiţând în decembrie că va fi 'un partener de încredere pentru China'.

Belarus depinde în mare măsură de sprijinul politic și financiar din partea Rusiei, iar teritoriul său a fost utilizat pe scară largă pentru manevrele rusești împotriva Ucrainei de la invazia rusă din februarie 2022. În iulie, Belarus a devenit membru al Organizației de Cooperare de la Shanghai. (OCS), un grup de creștere rapidă care include China, India, Rusia și țările din Asia Centrală, cu ambiția de a fi o contrapondere pentru Occident, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel