Liceu din București, evacuat. Zeci de elevi au fost transportați la spital, după ce un coleg a dat cu spray iritant-lacrimogen

Sursa Foto: INQUAM/ George Călin
Sursa Foto: INQUAM/ George Călin

În incinta clădirii Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti, un elev de clasa a IX-a a utilizat un spray iritant, posibil paralizant, afectând cel puțin 25 de elevi.

 

"Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Secţia 9 Poliţie au fost sesizaţi, de către directorul unei instituţii de învăţământ, prin apel 112, în jurul orei 10,00, cu privire la faptul că în incinta unei şcoli din Sectorul 2 un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât şi la intrarea în instituţie", informează DGPMB.

În incinta clădirii Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti, un elev de clasa a I- a a utilizat un spray iritant, posibil paralizant. În urma aplicării spray-ului, 17 elevi au fost duși la spital, dintr-un total de cel puțin 25 care au fost afectați.

Potrivit părinților, doar o parte dintre aceștia au fost anunțați de personalul liceului în legătură cu incidentul

Sursa Foto: INQUAM/ George Călin

"Alți elevi sunt în autospeciala pentru victime multiple și urmează a fi transportați la spital. Acțiunea de evaluare medicală este în desfășurare, mai sunt și alți elevi cu acuze medicale similare, pentru care se va lua o decizie privind necesitatea de a fi transportați la spital", a mai transmis ISU București-Ilfov.

Potrivit părinților, doar o parte dintre aceștia au fost anunțați de personalul liceului în legătură cu incidentul. Cealaltă parte a aflat de cele întâmplate de la alți părinți sau chiar de la televizor. Părinții cer explicații, atât pentru eveniment, cât și pentru faptul că nu au fost anunțați toți. Acum mai mulți elevi primesc îngrijiri medicale, după ce au prezentat stare de rău, usturimi ale nasului, dureri în gat, stări de vomă, amețeală și dureri de cap, conform Antena 3 CNN.

Sursa Foto: INQUAM/ George Călin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel