Lider al brokerilor imobiliari, revoltă față de alerta de ”furtună imobiliară”: N-ai voie să-ți cumperi un ACASĂ al tău, că te ceartă toți diletanții

foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ

Piața imobiliară este incertă, iar variantele sunt în funcție de sursa lor. Dacă economiștii și investitorii prevăd o scădere a sectorului imobiliar și o cădere a prețurilor, brokerii consideră că sunt ”calcule ieftine”. 

Publicitate

”Vine furtună imobiliară!? Deci când îți cumperi o mașină, nu contează că peste 10 ani nu mai valorează aproape nimic și peste 20 o dai direct la fiare vechi, important este să fie pe placul tău, să-ți folosească, să fie utilă, să fie fiabilă, să-și facă treaba. Cred că toată lumea este de acord și nu te judecă nimeni dacă îți cumperi o mașină, două, trei, sau poate 10 mașini, într-o viață de om. Aaaa, și pentru unele mașini ratele/costurile sunt mai mari decât rata la o casă! Dar ce să vezi, în societatea noastră cu oameni minunați... o casă, un apartament, un teren, casa TA, un ACASĂ al tău, nu ai voie să-ți cumperi acum, pentru că te ceartă toți diletanții imobiliari, iar prin presă, de ani de zile, se cânta prohodul pieței imobiliare.

Dragilor, nu contează dacă piața o să crească sau nu, ceea ce contează cu adevărat este să locuiești într-o casă care ți se potrivește, care îți folosește ție și familiei tale și pe care ți-o permiți în acest moment al vieții tale, iar dacă prin absurd valoarea ei o să scadă, atunci gândiți-vă că la o mașină nouă, frumoasă și scumpă care devine învechită și ruginită.

Oameni buni, nu mai faceți calcule ieftine de genul: nu cumpăr acum, mai aștept să scadă prețurile, eu cred că este o atitudine foarte periculoasă, deoarece există probabilitatea să crească! Inspirație imobiliară, vă doresc!” a scris, pe Facebook, Dragoș Vîlceanu, fondatorul Asociației Brokerilor Imobiliari și general manager imobiliare.net. 

Cum să plătești ratele la bancă rapid. Scapi pe loc de o rată de 1.800 lei cu doar 170 de lei

Economiștii prevăd prăbușirea prețurilor în imobiliare

Amintim că recent, o analiză PwC previziona că statele sunt mai expuse riscurilor pentru piaţa imobiliară, ritmul de creştere a ratelor dobânzilor ipotecare, nivelul de îndatorare a gospodăriilor, precum şi mărimea şi durata creditelor ipotecare cu rată fixă ducând la scăderi abrupte, de două cifre procentuale, ale preţurilor la locuinţe, inversând cea mai mare parte a câştigurilor preţurilor înregistrate în timpul pandemiei.

Și economistul Iancu Guda vorbea despre o scădere a prețurilor în imobiliare: ”Eu cred că chiria este o oportunitate și o decizie bună, pentru că perspectivele de scădere ale prețurilor la imobiliare sunt foarte palpabile, cererea scade din cauza accesului mai dificil la credit, care reprezintă peste jumătate din finanțarea achizițiilor ipotecare, iar oferta continuă să crească din inerție, pentru că-n ultimii 2-3 ani am avut foarte multe autorizații care s-au aprobat și numărul de locuințe livrate efectiv în piață a crescut în 2022 cu 6% și va continua să crească și-n 2023 și 2024, din inerția construcțiilor deja aprobate”. Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel