Un lider al protestelor anti-vaccin s-a infectat cu Sars-Cov-2 și acum regretă, de pe patul de spital, că nu s-a vaccinat.
Liderul protestelor anti-vaccin din Zalău, Erno Kovacs, în vârstă de 50 de ani, s-a infectat cu SARS-CoV-2 și a ajuns la spital, iar acum susține vaccinarea și spune că îi pare rău pentru ceea ce a făcut înainte, transmite Mediafax.
Organizatorul protestelor anti-COVID și anti-vaccin din Zalău a transmis, marți, pe contul său de Facebook un mesaj prin care îndeamnă toți oamenii să se vaccineze.
„Vaccinați-vă dragii mei. Mie îmi pare rău că nu m-am vaccinat. Nu lăsați să treacă timpul. Îmi pare rău că am fost împotriva vaccinării și contra COVID. Am să promovez vaccinul. Medicii sunt eroi. Trebuie respectați, îmi aplec capul în fața lor”, spune Erno Kovacs.
Bărbatul le mulțumește medicilor și își cere scuze pentru neîncrederea pe care a avut-o în aceștia. Erno Kovacs a ieșit de mai multe ori în stradă la proteste împotriva coronavirus și a măsurilor impuse de autorități.
Dr. Simin Florescu, managerul Spitalului ”Victor Babeș”, a spulberat la DC NEWS principalele mituri despre vaccinarea anti-COVID.
"1. Vaccinul anti-COVID are efecte secundare periculoase
Există dovezi că nu este așa încă de când s-au efectuat trialurile clinice care au dus la aprobarea acestui vaccin și darea lui în folosință generală și peste tot. Existau aceste dovezi, că altfel acest vaccin nu ajungea în circulație, cu atât mai mult acumularea unui număr foarte mare de pacienți gata vaccinați, cu un număr insignifiant de reacții adverse serioase, ne arată din nou că este extrem de sigură și extrem de eficientă vaccinarea. Asigură o protecție absolut suficientă. Eu aș zice să punem în balanță decesele și complicațiile din cauza bolii versus acele așa-zise reacții adverse după vaccin. Ca oricare altă boală vaccinabilă vom vedea că patologia determinată de boală în sine și de complicațiile din timpul bolii este mult mai importantă decât câteva reacții adverse, și acelea minore sau foarte puține reacții adverse serioase, care apar în general la pacienți care au multiple alte probleme de sănătate. Dacă le punem în balanță, vom vedea că vaccinarea este absolut necesară, recomandată, sigură și eficientă.
2. Vaccinul a fost dezvoltat prea repede, deci nu este sigur
Deja ne-am obișnuit cu aceste remarci și aceste atitudini până acum. Trebuie repetăm din nou că nu a fost dezvoltat foarte repede. Aceste vaccinuri bazate pe ARN mesager sunt studiate de cel puțin 10 ani, poate chiar spre 15 ani, pentru alte tipuri de afecțiuni. Acum s-a găsit locul foarte potrivit pentru ele, pentru această pandemie. Deci nu este nimic nou. Și pe de altă parte, de ce să ne fie frică de ceva super performant, când dacă e să fac o paralelă din astea mai bizară, dacă cineva își ia un telefon super performant se gândește că are cipuri și instalații de urmărire? Dacă ne gândim că este o tehnologie a viitorului, super performantă și eficientă, de ce ar trebui să avem dubii? Nu toți căutăm în momentul în care suntem bolnavi ceva super performant care să ne facă bine. De ce acum avem o atitudine paradoxală? Nu e de înțeles." a explicat dr. Simin Florescu, managerul Spitalului ”Victor Babeș”, în cadrul dezbaterii online cu tema „Valul 4 al pandemiei COVID-19: impact, amenințări, soluții”, organizată de DCMedia Group.
Celelalte mituri spulberate de medicul Simin Florescu le găsești AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu