Lideri politici din Italia sar în sprijinul lui Orban: Ungaria este o țară ”democratică”

Georgia Meloni. Sursa foto Agerpres
Georgia Meloni. Sursa foto Agerpres

O rezoluție a Parlamentului European a concluzionat că Ungaria nu mai poate fi definită ca o democrație.

La începutul acestei săptămâni, la Strasbourg, parlamentarii UE au adoptat un raport în care subliniază că Guvernul ungar subminează valorile UE și a devenit un ”regim hibrid de autocrație electorală”. Dar nu toată lumea este de acord.

”Orbán a câștigat alegerile, de mai multe ori chiar cu o marjă largă, cu tot restul arcului constituțional aliniat împotriva lui: este un sistem democratic”, a spus Georgia Meloni presei în apărarea premierului ungar.

Ea a adăugat că modelele estice sunt diferite pentru că până în anii 1990, ”le-am lăsat sub jugul sovietic și acum ar trebui să le dăm o mână de ajutor”, a spus ea, potrivit partenerului Euroactiv.

”Dacă votați un document împotriva Ungariei, trebuie să faceți acest lucru detaliând acuzațiile, iar acest lucru nu a fost făcut”, a spus Meloni.

”Toate partidele maghiare au fost revoltate de acest document, chiar și cei care se opun lui Orbán. Este aceasta cu adevărat o dictatură?” se întrebă ea.

Meloni conduce o coaliție de dreapta cu Lega lui Matteo Salvini și Forza Italia al lui Silvio Berlusconi.

Potrivit sondajelor, coaliția ei este proiectată să prevaleze împotriva unei alianțe de stânga conduse de liderul de centru-stânga Enrico Letta.

Europarlamentarii italieni ai Lega și Frații Italiei au votat împotriva rezoluției Parlamentului European, apărând acțiunile lui Orbán.

Într-un interviu acordat sursei citate, Jean-Paul Garraud, europarlamentar și șeful partidului de dreapta Rassemblement National din Parlamentul European, și-a exprimat speranța pentru o victorie a lui Meloni la alegerile din 25 septembrie.

Citește și:

Viktor Orban vorbește despre părăsirea UE când Ungaria va cotiza cu mai mult decât primește

Prim-ministrul maghiar Viktor Orban a avut o discuție cu ușile închise cu membrii de partid din localitatea Kotcse, săptămâna trecută, unde au fost dezbătute mai multe subiecte de actualitate, potrivit Reuters și Europa Liberă.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a spus că, până la finalul decadei actuale, cele patru națiuni din Grupul de la Visegrad ar putea deveni contribuabili neți la bugetul Uniunii Europene, ceea ce ar trebui să ducă la o regândire a apartenenței la Uniunea Europeană. El a adăugat că, dacă apartenența la UE nu mai aduce beneficii Ungariei din 2030, atunci țara ar putea urma calea Marii Britanii și ar putea părăsi Uniunea. Orban a explicat și că a văzut „cât de eficient” a fost capitalismul de stat din China în 2010 și că ar vrea să vadă un astfel de sistem economic implementat și în Ungaria, acest concept fiind la baza așa-zisei politici economice pe care o are în plan.

Când vine vorba de Ungaria, premierul a spus că trebuie depuse toate eforturile pentru a spori populația țării și că vor urma noi măsuri de susținere a familiilor maghiare care vor fi anunțate în următoarele două săptămâni. În legătură cu războiul, acesta spune că știe că sunt slabe șansele ca Ungaria să poată bloca un nou set de sancțiuni aplicate Rusiei, însă perspectiva unui nou guvern în Italia îi dă speranțe în acest sens.

Președintele sârb, întâlnire cu Viktor Orbán: Prietenii adevărați se sprijină unul pe celălalt chiar şi în vremuri dificile

Prietenii adevăraţi se sprijină unul pe celălalt chiar şi în vremuri dificile, iar Serbia şi Ungaria sunt cu siguranţă prieteni adevăraţi, a declarat vineri, la Belgrad, preşedintele sârb Aleksandar Vucic, după ce l-a decorat pe prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban.

În cadrul conferinţei de presă comune a celor doi politicieni, şeful statului sârb a considerat o onoare acordarea celei mai înalte distincţii a Serbiei premierului ungar, pentru construirea şi consolidarea relaţiilor de prietenie şi fraternitate deosebit de bune între cele două ţări.

De asemenea, Aleksandar Vucic i-a mulţumit lui Viktor Orbán pentru eforturile sale continue de îmbunătăţire a relaţiei dintre cele două ţări, care, prin urmare, este tot mai bună şi a atins până în prezent un nivel maxim fără precedent în istoria lor. El a subliniat că Serbia este recunoscătoare Ungariei şi în special premierului ungar, pentru sprijinul deschis şi clar acordat Serbiei întotdeauna şi în orice circumstanţă, fie că este vorba de integrarea europeană, fie în chestiuni regionale sau bilaterale.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel