Liderii ALDE, declaraţii după consultările de la Cotroceni

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Liderii ALDE fac declaraţii după ieşirea de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis. Călin Popescu Tăriceanu şi ceilalţi lideri ai partidului au discutat cu preşedintele pe tema implementării referendumului din 26 mai. 

"Suntem de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii. În ceea ce priveşte a doua întrebare a referendumului, am discutat cu preşedintele şi suntem de acord. Avem reţineri în privinţa extinderii posibilităţii de atacare la CCR a ordonanţelor emise de Guvern. Ceea ce ar rezulta ar fi un guvern extrem de slăbit şi mai grav, transformăm CCR într-un arbitru politic", a declarat Călin Popescu Tăriceanu. 

"Noi nu am fost împotriva întrebărilor la referendum, ci împotriva modului în care a fost organizat, simultan cu alegerile europarlamentare. Suntem un partid pro-european şi am fi preferat ca aceste teme să fie dezbătute public. În ceea ce priveşte procedurile care urmează, vom dezbate în Parlament care sunt modificările ce urmează a fi adoptate. Nu toate soluţiile necesită o legiferare de rang constituţional. Ele pot fi modificate şi prin legi. Dacă unele din ele vor necesita o soluţionare constituţională, vor trebui adoptate după regula constituţională, urmată de un referendum. Un referendum trebuie organizat imediat după ce parlamentul rezolvă aceste alegeri, nu concomitent cu un alt rând de alegeri. Nu vrem să folosim referendumul pentru distorsionarea unui alt rând de alegeri. La referendum au votat împotriva un milion de oameni, iar un milion şi jumătate nu au votat deloc. Sunt două milioane şi jumătate de cetăţeni care au dezaprobat referendumul. Problemele vor trebui în continuare să fie rezolvate, nu se rezolvă de la sine, nu ne putem imagina că dacă referendumul a fost aprobat, acele probleme nu există", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu. 

"Nu este necesar să stau în picioare până vine preşedintele. Când a venit, m-am ridicat şi l-am salutat protocolar. Ştiu foarte bine protocolul", a mai declarat liderul ALDE, chestionat pe seama faptului că înainte de venirea preşedintelui la consultări a luat loc pe scaun, spre deosebire de ceilalţi lideri politici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel