Liderii G7 pregătesc noi sancțiuni împotriva Rusiei. Zelenski va participa în persoană la summitul din Japonia

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Grupul G7 de economii majore va dezvălui noi sancțiuni și controale la export care vizează Rusia în războiul său împotriva Ucrainei, iar președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, va participa în persoană la summitul de la Hiroshima.

 

Invazia rusă a Ucrainei, aflată acum la cel de-al doilea an, va fi o prioritate pe ordinea de zi. SUA au inițiat sancțiuni dure împotriva companiilor, băncilor și unelor persoane din Rusia; anunțurile viitoare sunt menite să reafirme hotărârea puterilor mondiale de a sprijini Ucraina și de a pune presiune pe Moscova, scrie The Guardian.

Un oficial american, vorbind cu reporterii înaintea reuniunii, a spus că ultimele eforturi ale G7 au vizat perturbarea capacității Rusiei de a obține materialele de care are nevoie pentru câmpul de luptă, închiderea lacunelor folosite pentru a sustrage sancțiunile, reducerea în continuare a dependenței internaționale de energia rusă și restrângerea accesului Moscovei la sistemul financiar internațional.

„Angajamentul nostru de a continua să strângem șuruburile în jurul Rusiei rămâne la fel de puternic ca și anul trecut”, a spus un oficial american.

Zelenski va sosi în Japonia pentru summit-ul duminică, potrivit unui înalt oficial ucrainean.

„Se vor decide acolo lucruri foarte importante și, prin urmare, prezența președintelui nostru... este absolut esențială pentru a ne apăra interesele”, a declarat pentru televiziunea de stat Oleksi Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare.

Presa japoneză a spus că comunicatul liderilor ar trebui să includă un apel ca țările să nu mai furnizeze arme Rusiei pentru a-și continua războiul din Ucraina.

Citând oficiali guvernamentali japonezi nenumiți, publicația Asahi Shimbun a transmis că discuțiile se vor concentra asupra modului în care țările G7 ar putea închide lacunele pentru a întări sancțiunile împotriva Kremlinului.

Comunicatul este de așteptat să semene cu o declarație emisă de miniștrii de externe G7 luna trecută, când au cerut țărilor să nu mai furnizeze Rusiei produse care ar putea fi convertite pentru uz militar.

Sancțiunile SUA ar „interzice aproximativ 70 de entități din Rusia și din alte țări să primească exporturi americane, adăugându-le pe lista neagră a comerțului. Și vor exista peste 300 de noi sancțiuni împotriva persoanelor, entităților, navelor și aeronavelor”, a spus un oficial american.

SUA și aliații săi, inclusiv UE și Marea Britanie, au continuat să intensifice sancțiunile și presiunile de control al exporturilor asupra Rusiei de când a început invadarea Ucrainei, în februarie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel