Liderii PNL și-ar dori ruperea coaliției. Chirieac: ”Ar avea mult de câștigat în viitoarele alegeri venind din opoziție”

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul politic Bogdan Chirieac a precizat că PNL ar avea mai mult de câștigat în alegeri dacă se va plasa în opoziție, deși asta ar însemna să compromită stabilitatea politică a țării.

”Este evident că liderii din PNL doresc ruperea coaliției tocmai pentru că partidul ar avea mult de câștigat în viitoarele alegeri, toate alegerile în fapt, venind din opoziție, mai ales că PSD a luat multe decizii profund nepopulare. Majorarea aberantă a taxelor și impozitelor și multe alte lucruri au lovit și mediul privat, dar și pe cetățean. In acest calcul trebuie să iei in seamă și partenerii externi. Cu războiul de la graniță care nu merge bine, din mare nefericire, nu cred că Washingtonul sau Bruxellesul ar dori un guvern instabil în România.

Dacă PNL iese de la guvernare, în 24 de ore premierul Marcel Ciolacu își depune mandatul. În acel moment și PSD ar intra și el într-un fel de opoziție. Deși poate facem parlamentarele acum. Bineînțeles că Iohannis nu are cu cine să facă guvern și intrăm într-o zona din asta în care guvernul nu are putere, PSD stă de o parte, arunca toată vina pe PNL, in consecință o să avem o campanie electorală mai dură.

Ar fi un haos politic și economic, lucrurile nefuncționând. Ghidurile de fonduri europene între 2021-2027 au 2 ani întârziere, este cea mai întârziată perioadă de când e intrată România în Uniunea Europeană. Oricum nu și-a făcut administrația treaba, din exercițiu de 30 de miliarde am atras 0.1%, măcar din PNRR am tras 10%. Administrația nu a putut gestiona ambele oportunități”, a declarat Bogdan Chirieac, la România TV. 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vă reamintim că plecarea PNL din coaliție a fost subliniată și de negocierile de comasare care au eșuat, iar liberalii ar fi deja în căutarea altor opțiuni. Se vehiculează posibilitatea refacerii polului de dreapta, care este format la momentul actual de USR, PMP si Forța Dreptei. De asemenea, unii primari au vehiculat posibilitatea unei alianțe cu AUR ”împotriva mafiei pesediste”.

De asemenea, România se confruntă cu o problemă gravă în ceea ce privește absorbția fondurilor europene. Din cele 30 de miliarde de euro alocate țării noastre prin exercițiul bugetar 2021-2027, s-a reușit absorbția a doar 0.1%, o cifră extrem de mică.

O explicație pentru această performanță slabă este mutarea proiectelor mature pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Cu toate acestea, nici aici situația nu este mai bună, rata de absorbție fiind de doar puțin peste 10%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel