Liderul grupării hoţilor de maşini de lux, scăpat de autorităţi. Instanța a judecat cauza, după ce mandatul a expirat

autoturisme-furate-
autoturisme-furate-

Liderul grupării hoţilor de maşini de lux a scăpat de autorităţi. El fusese reţinut pentru 24 de ore, dar mandatul a expirat pentru că instanţa nu a judecat la timp dosarul lui. În prezent, acesta este dat în urmărire internaţională.

Liderul grupării de hoţi de maşini de lux, în vârstă de 34 de ani, a scăpat de autorităţi pentru că i-a expirat mandatul de reţinere. Asta pentru că judecătoarea a lipsit 15 ore de la audieri, iar suspectul nu a aşteptat verdictul după ce, joi seară, la ora 20.00, i-a expirat mandatul de reţinere.

Procurorii Parchetului Capitalei au decis joi emiterea de ordonanţe de reţinere pe numele a 18 persoane cercetate în dosarul privind înmatricularea cu acte false.

Miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 37 de persoane, dintre care 3 angajaţi RAR, 3 agenţi de poliţie şi 1 jandarm, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals, corupţie şi abuz în serviciu.

Se efectuează cercetări cu privire la introducerea în mod fraudulos pe teritoriul României a 15 autoturisme (marca Audi, Mazda, BMW, Chrysler, Citroen, Opel, Volkswagen, Skoda, Mercedes Benz, Alfa Romeo, Nissan, Mitsubishi şi Dacia) sustrase sau închiriate din străinătate, fără intenţia de a fi restituite, de către o grupare infracţională compusă din învinuiţii din cauză, conform unui comunicat al Parchetului.

În ceea ce priveşte modul de operare, autoturismele erau închiriate din străinătate de la societăţi de profil şi introduse în ţară anterior expirării perioadei de închiriere. Pe teritoriul României actele de provenienţă ale maşinilor erau falsificate, în vederea înmatriculării ulterioare. După falsificarea documentelor de provenienţă, cu ajutorul unor funcţionari din cadrul RAR şi de la Serviciul Înmatriculări, autoturismele erau înscrise în circulaţie, după care erau valorificate prin intermediari.

Totodată, un alt mod de operare consta în identificarea de autoturisme înmatriculate legal pe teritoriul României, similare ca model, marcă şi an de fabricaţie celor de provenienţă ilicită, în vederea falsificării ulterioare a documentelor de identificare ale autoturismelor aduse în ţară în mod nelegal. În acest sens, membrii grupării beneficiau de sprijinul unor poliţişti sau alţi funcţionari care făceau verificări în evidenţele oficiale şi le comunicau datele privind situaţia juridică a unor autoturisme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel