Liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, cere încetarea războiului din Ucraina

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Evgheni Prigojin, numit și ”Bucătarul lui Putin”, crede că Rusia a obținut rezultatele pe care și le-a planificat și este timpul să se pună capăt războiului din Ucraina. Prigojin a fost silit să admită că armata ucraineană se pregătește foarte bine pentru o contraofensivă.

Prigojin a mai declarat că Federația Rusă a finalizat practic toate sarcinile din Ucraina și poate pune capăt acestui război, într-un mesaj video de vineri, 14 martie, potrivit România Tv.

”Pentru autorități și pentru societate în ansamblu, astăzi este necesar să punem punct SVO (așa zisa operațiune specială). Rusia a obținut rezultatele pe care le-a planificat și, într-un fel, le-am atins cu adevărat”, a spus Prigojin.

El a precizat, de asemenea, ce puncte ale planului le-a implementat Federația Rusă în Ucraina.

Omul de afaceri rus a recunoscut chiar că armata ucraineană s-a pregătit foarte bine pentru viitoarea contraofensivă, potrivit Ziare.com.

”Trupele pregătite pentru o contraofensivă se află în zonele de concentrare – au de toate. Forțele Armate ale Ucrainei pierd de la 30 la 50 de tancuri în fiecare zi și nu au o problemă” s-a plâns Prigojin.

Potrivit lui Prigojin, Ucraina a adunat deja aproximativ 200.000 de luptători antrenați pentru o contraofensivă și există și suficiente arme și muniție.

Pe 14 aprilie, Evgheni Prigojin a vorbit despre bătăliile de lângă Bakhmut și viitoarea contraofensivă a Forțelor Armate ale Ucrainei. El consideră că cel mai bun scenariu pentru ”vindecarea Rusiei” este o contraofensivă și absența negocierilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel