Liderul opoziției din Coreea de Sud, spitalizat după ce a făcut greva foamei. Procurorii vor arestarea lui pentru corupție

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Principalul lider al opoziției din Coreea de Sud a fost spitalizat luni, la câteva zile după greva foamei, în semn de protest față de politicile guvernamentale, oar procurorii au cerut un mandat de arestare pentru el, pe fondul acuzațiilor de corupție.

Lee Jae-myung, liderul Partidului Democrat din Coreea, a început protestul pe 31 august, invocând, printre alte motive, gestionarea proastă economică a guvernului, amenințările la adresa libertății presei și eșecul de a se opune eliberării deșeurilor de la Fukushima, scrie Reuters.

Fostul candidat la președinție a fost transferat, luni dimineață, la un spital din Seul, după ce a suferit de deshidratare și amețeli, a transmis partidul său.

Kim Gi-hyeon, șeful Partidului Puterea Populară, aflat la guvernare, l-a îndemnat pe Lee să înceteze greva, spunând că este gata să discute cu liderul opoziției pe probleme de politică.

La câteva ore după ce Lee a fost transferat la un spital, procurorii au spus că au cerut un mandat de arestare pentru el, ca parte a unei investigații asupra unui proiect de dezvoltare, pe fondul unei luări de mită.

Lee este acuzat că și-a încălcat datoria din cauza pierderilor de 20 de miliarde de woni (15 milioane de dolari) suportate de Seongnam Development Corporation în perioada în care a fost primar al orașului Seongnam, au declarat procurorii.

Procurorii l-au acuzat și pe Lee de luare de mită în legătură cu o companie suspectată de transferuri ilegale de bani în Coreea de Nord, de 8 milioane de dolari.

Lee a negat orice faptă greșită, numind acuzațiile „ficțiune” și „conspirație politică”.

O instanță din Seul are nevoie de parlamentul de 300 de membri, unde democrații dețin majoritatea, să ridice imunitatea lui Lee. Parlamentul le-a respins cererea anterioară de mandat de arestare în februarie.

Lee a pierdut în fața președintelui Yoon Suk Yeol, un fost procuror general, la alegerile prezidențiale din 2022, cu o marjă de 0,7%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel