Premierul Viktor Orbán este acuzat de liderul opoziției din Ungaria că trimite arme Ucrainei.
Viktor Orbán trimite arme în Ucraina, şi acum există transporturi de arme prin Ungaria, vehicule maghiare participă la acest proces, a declarat Péter Márki-Zay, candidatul opoziţiei la funcţia de prim-ministru al Ungariei, miercuri dimineaţă, pentru mas-media publică ungară.
Péter Márki-Zay a vorbit despre asta în matinalul de pe postul public de ştiri M1, respectiv în cadrul emisiunii “Bună dimineaţa, Ungaria!” a postului Radio Kossuth. Acesta a subliniat că, deşi “nişte instigatori” susţin că opoziţia este cea care ar trimite militari sau arme în Ucraina, în opinia sa realitatea este complet alta. “Viktor Orbán este cel care trimite arme în Ucraina, şi acum există transporturi de arme prin Ungaria, vehicule maghiare participă la acest proces”, a spus Márki-Zay. “În plus, Viktor Orbán i-a promis premierului britanic Boris Johnson că va oferi ajutor militar Ucrainei”, a adăugat candidatul opoziţiei.
Potrivit lui Péter Márki-Zay, în privinţa păcii nu ne putem baza pe Viktor Orbán, care “de 12 ani vorbeşte numai despre război”, şi care nu a putut face faţă epidemiei de coronavirus, lucru care a costat vieţile a 44 000 de maghiari.
În emisiunea de la Radio Kossuth, Márki-Zay a subliniat: “Noi suntem protejaţi doar de NATO şi UE”, nu doar faţă de ameninţarea războiului, ci şi din punct de vedere economic, aşa că trebuie să fim membri loiali.
În data de 3 aprilie (ziua alegerilor parlamentare din Ungaria – nota red.) este nevoie de o schimbare de regim, este nevoie de oameni cinstiţi şi responsabili, Ungaria trebuie să adere la Parchetul European, iar atunci, Ungaria va primi de la UE “banii care acum ne-au fost refuzaţi”, a spus politicianul de opoziţie.
Anterior, Péter Márki-Zay a declarat că Ungaria trebuie să implementeze deciziile comune ale NATO. “Aşadar, dacă NATO decide să sprijine Ucraina cu arme, bineînţeles că şi noi vom fi de acord”, scrie Hirado.
Partidul Liberal Democrat este gata să supună discuţiei o iniţiativă privind organizarea unui referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea pentru cele mai grave crime, a declarat fracţiunea de partid din Duma de Stat.
„Această problemă este ambiguă, iar Partidul Liberal Democratic ar putea iniția un referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea în cazul celor mai serioase crime, precum corupția pe scară largă, pedofilie, terorism etc” a declarat fracțiunea într-o declarație publicată miercuri pe canalul Telegram al liderului LDPR Vladimir Zhirinovsky.
Declarația notează că această problemă a apărut din cauza faptului că „Rusia părăsește Consiliul Europei, ceea ce înseamnă că renunțăm la valorile și regulile care ne sunt străine”.
„Una dintre ele este interzicerea pedepsei cu moartea, care se aplică peste tot în afara Uniunii Europene: în Statele Unite, China, India, Japonia, Egipt și alte 47 de state”, notează fracțiunea LDPR (citește mai mult AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News