Liderul clanului Caranilor a primit învoire de la un judecător să își aniverseze ziua de naștere în Grecia

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Emil Răducan, liderul clanului Caranilor, a primit permisiune de la un judecător pentru a pleca în vacanță în Grecia. 

Printr-o sentință pronunțată pe data de 1 august, Judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis solicitarea de modificare a controlului judiciar impus interlopului Emil Răducan. Astfel, instanța i-a permis unuia dintre șefii clanului Caran, Emil Răducan, să plece chiar în Grecia, timp de opt zile, pentru a-și aniversa ziua de naștere, dar și pentru a celebra absolvirea facultății de către fiica sa.

Emil Răducan este judecat alături de alți 45 de complici, fiind acuzați de lungă listă de infracțiuni periculoase. Gruparea a fost destructurată de anchetatori în noiembrie 2023, când a ajuns să fie una dintre cele mai influente din București - Ilfov.

Fații Caran au fost ridicați de mascați în toamna anului 2023, în timp ce petreceau, la 6 dimineața, în centrul Capitalei

În anul 2023, anchetatorii au aflat faptul că interlopii tocmai au făcut o înțelegere cu infractori din Statele Unite și doreau să dea lovituri în domeniul infracțiunilor informatice. Fații Caran au fost ridicați de mascați în toamna anului 2023, chiar dintr-un local din centrul Bucureștiului, la ora 6 dimineața. Conform Libertatea, solicitarea ca să poată pleca temporar din țară a fost depusă în luna iulie la Tribunalul București de avocații lui Emil Răducan. Argumentul spus în fața instanței chiar de suspect era aniversarea zilei sale de naștere, iar fiica sa a absolvit studiile de drept, ambele momente urmând să fie celebrate în Grecia.

Emil Răducan i-a cerut judecătorului să îl lase ”să plece împreună cu copiii, pentru că ar fi putut să meargă şi în România, însă a dorit să sărbătorească succesul fiicei, care a învăţat foarte mult, precum şi faptul că fiul său, care este în clasa a XI-a, are rezultate foarte bune la şcoală”.  Mai mult, suspectul a evidențiat ”să i se dea posibilitatea să facă acest lucru pentru copiii săi”, susţinând că „nu are motive să încalce legile, având în vedere că în dosar nu sunt probe, nici măcar convorbiri”.

Judecătorul i-a aprobat solicitarea. Ce a scris în motivare

Judecătorul de cameră preliminară i-a aprobat cererea și a scris în motivare că dorința de a petrece vacanța în familie este ”pertinentă”. Judecătorul mai arată, în motivarea Tribunalului Bucureşti, că ”încuviințarea părăsirii țării nu afectează buna desfășurare a procesului penal, în contextul în care în cauza în care acesta este trimis în judecată nu sunt fixate termene, iar scopul măsurii preventive a controlului judiciar este pe deplin îndeplinit în continuare”.

Privind riscul ca Emil Răducan să nu se mai întoarcă în România...

Cu privire la posibilitatea ca Emil Răducan să nu se mai întoarcă din Grecia, instanţa spune faptul că acest risc ”nu poate fi raportat exclusiv la natura infracțiunilor pentru care inculpatul a fost trimis în judecată, ci trebuie avute în vedere și alte elemente, cum ar fi comportamentul procesual al inculpatului, dar și circumstanțele sale personale, inculpatul fiind căsătorit, având doi copii și un domiciliu stabil în țară”. Deoarece Emil Răducan ”nu este la primul conflict cu legea penală, se poate presupune, în mod rezonabil, că acesta cunoaște consecințele faptelor sale”, a mai spus judecătorul, conform sursei citate. Actele arată că Emil Răducan a făcut rezervări în Grecia.

Liderul Caranilor a făcut rezervări în Grecia

Procurorii DIICOT au contestat decizia tribunalului. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti, care a fixat termen pe data de 8 august 2024.  Până când judecătorii nu vor pronunţa o decizie definitivă, Emil Răducan este dat în consemn la frontieră şi nu poate pleca din țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel