Lidia Fecioru a spus care sunt cele mai importante locuri din casă unde trebuie să aşezăm plantele.
„Plantele ne ajută să avem mai puţină anxietate şi mai puţin stres, de aceea e bine să avem plante în casă. Plantele ne fac să ne simţim mai bine şi pentru starea sufletească, dar şi fizic. Ne ajută să fim mai concentraţi şi mai creativi. De pildă, unde avem un cactus la birou, chiar atrage energia negativă şi e bine să îl ţinem lângă calculator”, a zis Lidia Fecioru.
„În baie trebuie să existe o plantă care este în formă de arbust, precum bonsaiul, bambusul, chiar şi ficus. Feriga este o plantă care curge şi nu e bine, pentru că şi aşa baia e plină de energie negativă, pentru că avem sticle de plastic, creme, şampoane. Deci, planta din baie e bine să fie sub formă de arbust. În dormitor, se spune că nu trebuie să existe plante, pentru că fură oxigenul din cameră. Şi de aceea e bine, dacă avem o plantă şi vrem noi să o mutăm dimineaţa şi să o scoatem seara din dormitor, e treaba noastră. Trebuie să ne uităm că sunt şi plante care ajută şi care produc oxigen. Plantele cu frunză cărnoasă produc oxigen. Şi putem să pună o plantă de acest gen în dormitor, cum ar fi aloe. În sufragerie trebuie să punem plante mai măricele. Se aşează, de obicei, în colţurile camerelor, adică în colţurile sufrageriilor”, a spus Lidia Fecioru.
„Dacă avem un hol mai mare, e bine să punem plante, dar plantele se pun în zig-zag pe hol. Nu trebuie puse în linie, ci în zig-zag. (...) Este bine să evităm feriga. Nu este bine să o ţinem în casă. Cel mai bine este să o plantăm afară, în grădină”, a mai precizat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”, moderată de Cătălina Porumbel la Antena 3 CNN.
„În bucătărie sunt ghivecele mititele, cu tot felul de plante. Avem planta aceea, alb cu verde, dar putem pune şi busuioc, cimbru, levănţică, şi chiar un pomuleţ cu frunze de dafin, pentru că rezistă la întuneric, la umiditate. Noi în bucătărie facem aburi când gătim şi când sunt plante, ele curăţă foarte bine aerul în bucătărie. Se spune că trebuie să fie puse în partea de sud şi de nord, dar e mai greu într-un apartament", a spus Lidia Fecioru.
„Contează foarte mult culoarea portofelului. Să începem cu acel bileţel, pe care să scriem o rugăciune pe care să o punem în portofel. Nu trebuie să păstrăm chitanţe, cărţi de vizită vechi, sau bonuri, portofelul este pentru bani. Banului îi place ordinea”, a zis Lidia Fecioru. Mai multe, AICI!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu