Liga Arabă acuză Israelul de ”crimă ce depășește înțelegerea” după ordinul de relocare a palestinienilor

FOTO: Freepik @info-292
FOTO: Freepik @info-292

Liga Arabă susține că ordinul de relocare a populației din Fâșia Gaza este ”un transfer forțat”.

Ordinul pe care Israel l-a dat palestinienilor din Fâşia Gaza, de a se deplasa către sudul acestei enclave, este '”un transfer forţat” şi constituie ”o crimă ce depăşeşte înţelegerea”, a afirmat vineri secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Abul Gheit, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Astfel, Organizaţia panarabă, formată din 22 de state, i-a trimis o scrisoare în această privinţă secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

În scrisoarea respectivă, Ahmed Abul Gheit a menţionat ceea ce Israelul comite ”nu este o operaţiune militară planificată sau studiată pentru a dezrădăcina grupările responsabile pentru atacurile contra sa, ci un act de răzbunare atroce pentru a pedepsi civili lipsiţi de putere din Gaza”.

Amintim că gruparea Hamas, care deţine controlul în Fâşia Gaza din 2007, a lansat sâmbătă un atac violent asupra Israelului, cel mai sângeros din ultimii 50 de ani, care a dus la uciderea a peste 1.300 de persoane şi rănirea altor cel puţin 3.000 din sate şi oraşe din sudul acestei ţări.

Israelul a răspuns cu un bombardament masiv asupra Fâşiei Gaza şi se pregăteşte de o operaţiune terestră. Cel puţin 1.500 de palestinieni şi-au pierdut viaţa şi peste 6.600 au fost răniţi în riposta armatei israeliene până acum, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Fâșia Gaza este un teritoriu de 41 km lungime și 10 km lățime, situat între Israel, Egipt și Marea Mediterană, aici locuind aproximativ 2,3 milioane de persoane, astfel aceasta fiind una dintre zonele cu cea mai mare densitate a populației din lume.

Aproximativ 80% din populația din Fâșia Gaza depinde de ajutorul internațional, potrivit ONU, iar aproximativ un milion de persoane depind de ajutorul alimentar zilnic.

Potrivit Reuters, în numai 24 de ore au fost relocați 1,1 milioane de oameni spre sudul regiunii.

Citește și: Bogdan Chirieac arată scopul principal al grupării Hamas. "Nicio îndoială. De asta au aclamat monstruozităţile"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel