Liga Naţiunilor, statistici care nu s-au mai văzut din anii '50. Anglia şi Italia, în prim-plan

Photo by Riccardo, Pexels
Photo by Riccardo, Pexels

Ultima etapă a meciurilor din Liga Naţiunilor au înregistrat statistici uluitoare pentru lumea fotbalului internaţional. 

Alegeri prezidentiale 2024

Sesiunea de vară a meciurilor din Liga Națiunilor la fotbal masculin s-a încheiat cu o serie de rezultate surprinzătoare, culminând cu înfrângerea suferită de Anglia în fața Ungariei, cu 4-0, pe teren propriu. Ultima etapă disputată, a 4-a, a furnizat câteva recorduri și date statistice interesante.

Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS) a făcut cunoscute câteva din datele statistice inedite ale ultimei etape a Ligii Națiunilor, scrie Mediafax.

Italia şi Anglia, statistici care nu au mai fost înregistrate din anii 50

Italia a pierdut în fața Germaniei (2-5) într-un meci oficial pentru prima dată în istoria acestei rivalități. Scuadra Azzurra nu a pierdut până acum niciunul din cele 9 meciuri oficiale anterioare.

Ultima dată când Italia a primit 5 sau mai multe goluri a fost în 1957, 1-6 într-un amical cu Iugoslavia. În meciurile oficiale, ultima dată s-a întâmplat în 1948, când a pierdut cu 3-5 în fața Danemarcei, la Jocurile Olimpice de la Londra.

Wilfried Gnonto a devenit cel mai tânăr marcator al echipei naționale a Italiei (18 ani și 221 de zile). L-a depășit pe Bruno Nicolè care a marcat 2 goluri într-un meci amical cu Franța (2-2) pe 9 noiembrie 1958, având 18 ani și 258 de zile.

Înfrângerea Angliei, 0-4 acasă cu Ungaria, este cea mai grea înfrângere pe teren propriu din 1928, de la 1-5 cu Scoția și cea mai grea înfrângere pe teren propriu din istorie în meciurile oficiale.

Ungaria este prima echipă care înscrie 4+ goluri într-un meci în deplasare împotriva Angliei din noiembrie 1953, când tot Ungaria a câștigat cu 6-3 pe Wembley.

John Stones a devenit al patrulea jucător englez care a primit cartonaș roșu în Liga Națiunilor (după Harry Maguire, Kyle Walker și Reece James). Nicio altă echipă nu a primit atâtea cartonașe roșii în competiție.

Portugalia, cel mai rapid gol primit din ultimii 21 de ani

Seferovic (Elveția) a marcat un gol la 55 de secunde de la startul meciului cu Portugalia (1-0). Acest gol este cel mai rapid primit de Portugalia în vreun meci, din 14 noiembrie 2001, din amicalul cu Angola de la Lisabona, în care a primit gol la 46 de secunde, și într-un meci oficial de la Cupa Mondială, din 1966, când Coreea de Nord deschidea scorul după 50 de secunde, prin golul lui Pak Seung-Zin.

Erling Haaland a marcat 2 goluri împotriva Suediei (3-2) și a ajuns la 20 de goluri pentru Norvegia (în 21 de meciuri), intrând în topul all-time al celor mai buni 10 marcatori ai Norvegiei (la 21 de ani!).

Memphis Depay l-a egalat pe Klaas-Jan Huntelaar în clasamentul golgheterilor all-time ai Olandei (42 de goluri). Ei împart poziția a 2-a, avându-l în față doar pe Robin van Persie (50). Depay a marcat 23 de goluri în ultimele 23 de meciuri pentru „portocale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel