Murăturile sunt sănătate în farfurie, potrivit nutriționistei Ligia Alexandrescu.
„Murăturile și conservele sunt total diferite. Murăturile se referă la tot ceea ce murăm în apă cu sare, acel mediu probiotic extrem de important pentru sănătate digestivă și în niciun caz folosirea oțetului nu intervine aici. (...) Conservele pe bază de oțet sunt la fel de gustoase și ni le dorim la mesele noastre tradiționale. Dacă este să alegem varianta corectă, atunci murarea în apă cu sare este indicată. Totuși, dacă ne dorim să murăm în oțet, vom folosi un oțet plin de probiotice, obținut în casă, prin fermentația vinului”, a explicat, la Antena 1, Ligia Alexandrescu.
„Dacă sunt preparate prin prăjire toate legumele pe care le folosim, atunci nu vorbim despre un echilibru. Dacă, însă, congelăm materia primă, adică tot ce înseamnă vinete, ardei copți, dovelcei copți, le folosim în prize mici, în punguțe, și le facem de câte ori avem poftă, pe timpul iernii", a spus ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu