Te-a intrigat întotdeauna interpretarea limbajului corpului? Ați ajuns la articolul potrivit pentru dvs.
Publicitate
Limbajul corpului este ansamblul de semnale non - verbale pe care le folosim zilnic (și adesea inconștient) pentru a comunica cu lumea exterioară. În special:
expresiile de pe chipul nostru,
mișcările corpului nostru,
posturile pe care le asumăm,
distanța pe care o păstrăm față de interlocutor,
îmbrăcămintea.
Expresia feței unei persoane ne îndeamnă să luăm imediat antipatie sau reușește să ne facă să ne îndrăgostim. Unele cercetări sugerează chiar că emitem judecăți despre inteligența altora pe baza fețelor lor.
Un exemplu? Oamenii cu expresii zâmbitoare și vesele sunt în medie percepuți ca fiind mai inteligenți decât cei cu o față încruntă, așa că... zâmbește!
În general, toate expresiile de pe chipul nostru, de la cele mai evidente la cele mai subtile, pot spune multe despre emoțiile și gândurile noastre.
Anticii, pe bună dreptate, susțineau că ochii erau oglinda sufletului.
Dar care sunt semnele privirii cărora ar trebui să le acordăm o atenție deosebită și cum le putem interpreta cel mai bine? Recomand trei:
CONTACTUL VIZUAL: În cele mai multe cazuri, contactul vizual bun este un semn care trebuie interpretat pozitiv. Un interlocutor care îți răspunde privindu-te direct în ochi demonstrează atenție și interes; dimpotrivă, dacă își întoarce privirea de mai multe ori este posibil să fie distras de alte gânduri, să se plictisească sau să vrea să-și ascundă sentimentele, scrie Efficacemente.
În ceea ce privește contactul vizual, amintiți-vă că un vorbitor care vorbește cu ascultătorii săi cu o privire sinceră și directă demonstrează mai multă onestitate și determinareîn comparație cu cei care privesc în jos sau își țin ochii rătăcind prin cameră. Dar ai grijă să nu menții contactul vizual cu interlocutorii tăi prea mult timp: poate fi de fapt interpretat ca un semnal de amenințare și, sincer, este foarte... psiho!
CLIPITUL: Este o mișcare naturală pe care o facem de sute de ori pe zi. Cu toate acestea, devine un semnal interesant atunci când este mai rapid sau mai puțin frecvent decât de obicei. În general, oamenii care sunt nervoși tind să clipească mai repede.
În schimb, psihopatii care își țin privirea ațintită asupra ta și care clipesc rar își controlează și își suprimă emoțiile, așa că... ai grijă! În acest sens, gândiți-vă că Steve Jobs a folosit această tehnică pentru a intimida și a manipulainterlocutorii săi.
După cum povestește Walter Isaacson în celebra sa biografie a lui Jobs, în timpul unor conversații deosebit de tensionate, fondatorul Apple a reușit să-și privească colaboratorii în ochi pentru ceea ce trebuie să fi părut foarte mult timp... fără să clipească!
DIMENSIUNEA PUPILELOR: Dilatarea pupilei este un semnal de comunicare non-verbal foarte subtil (dar puternic). De fapt, atunci când nu este influențată de lumină, pupila tinde să se dilate din cauza interesului și/sau excitării sexuale. Un detaliu deloc de subestimat în timpul seducției.
Desigur, există multe alte semnale pe care le putem citi în privirea altei persoane, cum ar fi înclinarea privirii în timpul unei conversații.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu