Limitarea plăților în numerar. Dragoș Frumosu: Măsurile par a fi luate împotriva oamenilor obișnuiți

Modificările fiscal-bugetare aduse de Guvern stârnesc destul de multă îngrijorare în mediul privat, cea mai mare temere fiind creșterea prețurilor care va avea impact până la rafturile magazinelor de unde românii se aprovizionează.

Pentru a afla percepția modificărilor în zona agroalimentară, l-am contactat pe Dragoș Frumosu, președintele SINDALIMENTA.

Dragoș Frumosu, a declarat pentru DCBusiness, în legătură cu impactul pe care noile măsuri le vor avea asupra domeniului agroalimentar că: ”Este evident că industria alimentară va fi puternic influențată de aceste măsuri și voi detalia fiecare din ele. În primul rând, eliminarea facilităților din salariile oamenilor. Chiar și cu o discuție despre creșterea salariului minim sau o completare a veniturilor de către angajatori, acest procent se va reflecta în costuri și, în consecință, în prețul produselor alimentare. În plus, creșterea prețului combustibilului în urma conflictelor actuale va contribui la aceste costuri și, în final, la prețul final al alimentelor”.

Președintele SINDALIMENTA a mai explicat că: ”Alte măsuri, cum ar fi creșterea TVA-ului, vor conduce la costuri mai mari în transport, reflectându-se ulterior în prețul produselor alimentare pe rafturi”.

Frumosu a abordat și chestiunea limitării plăților cu numerar: ”În același context, limitarea plăților cu numerar reprezintă o problemă majoră. Aproape jumătate din populația României nu deține carduri, iar aplicarea acestor măsuri afectează negativ comunitățile rurale, unde lipsesc bancomatele și o parte semnificativă a populației este în vârstă și se bazează pe plăți cu numerar pentru cumpărături”.

Citiți mai departe pe DC Business: https://www.dcbusiness.ro/limitarea-platilor-in-numerar-dragos-frumosu-masurile-par-a-fi-luate-impotriva-oamenilor-obisnuiti_660251.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel